Τελευταία νέα
HomeΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsFTI Touristik GmbH: Ακυρώνονται χιλιάδες κλεισμένα ταξίδια από τις 6 Ιουλίου 2024 και μετά
Topur Operators

FTI Touristik GmbH: Ακυρώνονται χιλιάδες κλεισμένα ταξίδια από τις 6 Ιουλίου 2024 και μετά

FTI

Η FTI Touristik GmbH ακυρώνει όλα τα πακέτα από τις 6 Ιουλίου 2024, λόγω των αποτυχημένων διαπραγματεύσεων εξαγοράς της.

Παρά τις εντατικές προσπάθειες και τις διαπραγματεύσεις με αρκετούς συμμετέχοντες στην αγορά του Tour Operator FTI, δεν βρέθηκε ικανοποιητική λύση για την ανάληψη των υπόλοιπων οργανωμένων πακέτων που έχουν ήδη κρατηθεί. Ως εκ τούτου, η FTI Touristik GmbH θα ακυρώσει άμεσα όλα τα ταξίδια με ημερομηνίες αναχώρησης από το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024. Μετά την αντίστοιχη απόφαση της επιτροπής πιστωτών το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, η εταιρεία άρχισε να ενημερώνει τους επηρεαζόμενους πελάτες και τους συνεργάτες εξυπηρέτησης της FTI, όπως ταξιδιωτικά γραφεία και ξενοδόχους, για τις ακυρώσεις. Επηρεάζονται όλα τα πακέτα και ορισμένες μεμονωμένες υπηρεσίες για τα οποία έχουν κάνει κράτηση οι πελάτες, για αναχωρήσεις από τις 6 Ιουλίου 2024 και μετά, μέσω των εταιρειών FTI Touristik GmbH και BigXtra Touristik GmbH, καθώς και μέσω της μάρκας 5vorFlug.

“Σε στενή συνεργασία με την FTI Touristik και το Γερμανικό Ταμείο Εγγύησης Ταξιδίων (DRSF), εργαστήκαμε πολύ σκληρά τις τελευταίες δέκα ημέρες για να βρούμε μια καλή λύση προς το συμφέρον των πελατών και των συνεργατών της FTI. Κάναμε τα πάντα για να κάνουμε τα πακέτα διακοπών που έχουν ήδη κρατηθεί, τελικά δυνατόν να γίνουν. Το DRSF θα ήταν προετοιμασμένο να διευθετήσει τις υπάρχουσες αξιώσεις επιστροφής χρημάτων σε συνεργασία με έναν ή περισσότερους ανταγωνιστές. Αυτό θα επέτρεπε στους παραθεριστές με μικρό προϋπολογισμό να ξεκινήσουν τα ταξίδια τους χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν επιστροφή χρημάτων. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να βρούμε μια τέτοια λύση παρά τις μεγάλες προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων“, δήλωσε την Παρασκευή ο προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας Axel Bierbach. “Σε εντατικές διαπραγματεύσεις με διάφορους ανταγωνιστές, είδαμε αρχικά κάποιες υποσχόμενες λύσεις. Στο σύντομο διαθέσιμο χρόνο, ωστόσο, δεν καταφέραμε να επιτύχουμε ένα πειστικό αποτέλεσμα για την εξαγορά των πακέτων διακοπών που κρατήθηκαν με FTI και BigXtra”, είπε. Για να δοθεί τελικά στους πελάτες η απαραίτητη ασφάλεια προγραμματισμού πριν από την έναρξη των καλοκαιρινών τους διακοπών και για να μπορέσουν να κλείσουν αμέσως το ταξίδι τους με άλλο πάροχο, έπρεπε να ληφθεί η απόφαση να ακυρωθούν όλα τα εναπομείναντα ταξίδια. Με την ακύρωση όλων των πακέτων, οι συνεργάτες-ταξιδιωτικά πρακτορεία της FTI έχουν πλέον την ευκαιρία να προσφέρουν στους πελάτες τους εναλλακτικές λύσεις.

Axel Bierbach: Κανένας ταξιδιώτης δεν χρειάζεται να φοβάται ότι δεν θα πάρει πίσω τα χρήματά του

Ο Bierbach επιβεβαίωσε ότι όλες οι καταθέσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και τυχόν προκαταβολές από ταξιδιώτες που αγόρασαν πακέτα θα επιστραφούν από το Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλειας. “Κανένας ταξιδιώτης δεν χρειάζεται να φοβάται ότι δεν θα πάρει πίσω τα χρήματά του”, είπε. Από την άλλη πλευρά, οι πελάτες που έχουν κάνει κράτηση για μεμονωμένες υπηρεσίες, όπως πτήσεις, ξενοδοχεία και μεταφορές μέσω FTI, δεν δικαιούνται επιστροφή χρημάτων για τις πληρωμές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από το DRSF.

“Δεν πήραμε την απόφαση να ακυρώσουμε όλα τα ταξίδια ‘ελαφρά τη καρδία’. Γνωρίζουμε ότι η αβεβαιότητα εκείνων των πελατών που ήθελαν να ξεκινήσουν τις διακοπές τους από τις 6 Ιουλίου. Η περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ αγχωτική και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για την υπομονή τους. Ωστόσο, για λόγους φροντίδας και για τους υπαλλήλους της FTI στη Γερμανία και στους προορισμούς, πήραμε μια πολύ συνειδητή απόφαση να μην ακυρωθούν όλα τα κρατημένα ταξίδια από την FTI αμέσως μετά την αίτηση αφερεγγυότητας. Ο μεγάλος αριθμός κρατήσεων είναι επίσης σημαντικός οικονομικός παράγοντας για όλους τους μακροχρόνιους συμβατικούς εταίρους της FTI, κυρίως για τα ξενοδοχεία και τις μεταφορικές εταιρείες στις χώρες προορισμού”, δήλωσε ο προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας.

Ακυρώνονται περίπου 175.000 κλεισμένα πακέτα διακοπών

“Προς το συμφέρον των πελατών, αλλά και πολλών άλλων εμπλεκόμενων μερών, ήταν απαραίτητο να εξεταστούν προσεκτικά οι εναλλακτικές λύσεις. Έπρεπε επίσης να σταθμίσουμε μια τόσο εκτεταμένη απόφαση πολύ προσεκτικά προς το συμφέρον των εργαζομένων και των πιστωτών της FTI, καθώς διακυβεύονται σημαντικά περιουσιακά στοιχεία”, εξήγησε ο Bierbach. Έθεσε τον συνολικό όγκο των υπαρχουσών ταξιδιωτικών κρατήσεων σε υψηλό τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων. Συνολικά, η FTI θα ακυρώσει τώρα περίπου 175.000 κλεισμένα πακέτα διακοπών.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024