Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Ελαφόνησος συμμετέχει στη Λονδρέζικη εκδήλωση για το γαμήλιο τουρισμό
Γαμήλιος Τουρισμός

Η Ελαφόνησος συμμετέχει στη Λονδρέζικη εκδήλωση για το γαμήλιο τουρισμό

Ελαφόνησος - Λονδίνο

Με θετικό πρόσημο και πλήρως εναρμονισμένη με την επικαιροποιημένη στρατηγική του Δήμου ήταν η προωθητική ενέργεια της Ελαφονήσου στο Λονδίνο για το γαμήλιο τουρισμό

Η παρουσίαση της Δημάρχου Ελαφονήσου, κα Έφης Λιαρού, αλλά και οι επαφές που ακολούθησαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης του γραφείου ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, την 1η Δεκεμβρίου στην πρεσβευτική κατοικία, ανέδειξαν τη δυναμική του νησιού σε ένα κοινό απόλυτα εξειδικευμένο στον γαμήλιο τουρισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΤ, «οι παρουσιάσεις των προορισμών εστίασαν στην προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους και την ποικιλομορφία του τουριστικού τους προϊόντος, καθώς και για την δυνατότητα προσφοράς προϊόντων γάμου, όπως γαμήλιες τελετές, ταξίδια του μέλιτος, τελετές ανανέωσης όρκων, και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τα πρακτικά ζητήματα». Στην ίδια ανακοίνωση επισημάνθηκε ότι στη στοχευμένη εκδήλωση στην οποία, εκτός της Ελαφονήσου, έλαβαν μέρος και οι Δήμοι Τήνου, Πάρου και Μήλου, συμμετείχαν 30 επαγγελματίες του Τουρισμού, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων Tour Operators, που ειδικεύονται στην Ελλάδα, όπως οι: Olympic Holidays, Sailing Holidays, Planet weddings, chic locations, Cyplon holidays και επαγγελματιών που ειδικεύονται σε ειδικές μορφές τουρισμού όπως το Charitable Travel, αλλά και συντακτών εξειδικευμένων περιοδικών (TTG, Weddings & honeymoons).

Μάλιστα η Διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ στο Λονδίνο, Ελένης Σκαρβέλη, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι η Σαντορίνη ο πιο ρομαντικός και ονειρεμένος προορισμός γάμου; Έχουμε νέα για εσάς: τέσσερα φανταστικά ελληνικά νησιά: Τήνος, Ελαφόνησος, Μήλος, Πάρος, τα οποία μπορείτε να ανακαλύψετε ως μοντέρνο μέρος για τον γάμο σας, το μήνα του μέλιτος ή την ανανέωση των γαμήλιων όρκων σας».

Αναφερόμενη στο video που παρουσίασε η Δήμαρχος Ελαφονήσου και αφορούσε ένα γάμο που πραγματοποιήθηκε στο νησί με το σύνολο του τελετουργικού του, η κα Σκαρβέλη σχολίασε: «Σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα στην Ελληνική Κατοικία και παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού, κας Σοφίας Ζαχαράκη, οι καλεσμένοι είδαν έναν ελληνικό γάμο σε τοποθεσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Instagram» και κατέληξε: «Οι γάμοι είναι μια σημαντική εξειδικευμένη αγορά στον ταξιδιωτικό κλάδο και η Ελλάδα είναι μια προτιμώμενη επιλογή μεταξύ των 5 κορυφαίων προορισμών στην Ευρώπη. Από την πανδημία, προβλέπεται αύξηση και πρόσφατα ο ΓΓ του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Ένωση Ελλήνων Σχεδιαστών Προορισμών για να ενισχύσουμε τις συνέργειές μας στον γαμήλιο τουρισμό στην Ελλάδα. Έτοιμοι να υποδεχτούμε όλους όσους θέλουν να γιορτάσουν τη μεγαλύτερη στιγμή της ζωής τους στην Τήνο, την Ελαφόνησο, τη Μήλο ή την Πάρο και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τις 3 Μαρτίου στο The National Wedding Show στο Μπέρμιγχαμ!».

Από την πλευρά της, η Elena Melendi ιδιοκτήτρια του Αskelenatravel (Travel Analyst Tailor Made Ταξίδια για Αναψυχή ή Επιχειρήσεις στην Ευρώπη), σχολίασε: «Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ έναν πιο εμπνευσμένο προορισμό γάμου εκτός από την Ελλάδα και τα εκπληκτικά όμορφα νησιά της. Πραγματικά απόλαυσα να ακούω τους δημάρχους των νησιών Τήνου, Μήλου, Πάρου και Ελαφονήσου, οι οποίοι προσκλήθηκαν από τον ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας να παρουσιάζουν όσα κάνουν τα νησιά τους μοναδικά».

«Ακούγεται σαν μια υπέροχη βραδιά. Και ανάμεσα σε τέτοια υπέροχα νησιά. Ήταν χαρά για μένα που έψαξα και έγραψα γι’ αυτά. Ανυπομονώ να δω τι άλλο να γράψω για το 2023», έγραψε η Mathilde Robert Διευθύντρια του Ταξιδιωτικού Οργανισμού Planet Holiday και η Marlen Taffarello PR, Social Media and Marketing consultant συμπλήρωσε: «Είναι υπέροχο να ακούς χαρισματικούς Δημάρχους να εκθειάζουν όλα όσα κάνουν την Τήνο, την Ελαφόνησο, τη Μήλο και την Πάρο, ελληνικά νησιά να ερωτευτούν – ευχαριστώ Ελένη Σκαρβέλη. Πάντα ξεχωριστό να βρίσκομαι στην κατοικία του Έλληνα Πρέσβη, θερμή υποδοχή από τον Πρέσβη Ι. Ραπτάκη και την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. Ακολουθεί μια εκπληκτική χρονιά για την Ελλάδα το 2023 που υποστηρίζεται από ειδικούς τουριστικούς πράκτορες του Ηνωμένου Βασιλείου AITO – The Specialist Travel Association και ταξιδιωτικούς πράκτορες ABTA συμπεριλαμβανομένων των Mathilde Robert και Harry Kyrillou του Planet Holidays & Planet Weddings».

Σύμφωνα με τη στρατηγική του Δήμου, η ποιοτική διάσταση του Τουρισμού αποτελεί τη μόνη απάντηση στο ερώτημα του χρονικού ορίζοντα για την ανάκαμψη του Τουρισμού τόσο διεθνώς όσο και στη χώρα μας. Παράλληλα, η παγκόσμια υγειονομική συγκυρία έδωσε και ένα νέο μήνυμα. Ανέδειξε με πιο επιτακτικό τρόπο την ανάγκη προσφυγής σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού που, σε αυτή τη συγκυρία, εξυπηρετούν δύο στόχους: Αφενός τη διασπορά στο χώρο και στο χρόνο και αφετέρου την επαφή με τη φύση και με όσα η ίδια προσφέρει στον επισκέπτη.

Η Ελαφόνησος ακόμα και δύσκολα χρόνια της πανδημίας έλαβε το μήνυμα των καιρών και έδωσε έμφαση στα θέματα της φύσης που πλέον , ακριβώς λόγω του covid απέκτησε σημαντικό ρόλο για την επιλογή των διακοπών.

Όντως, η φύση παίζει πρωταρχικό ρόλο στο να καταστήσει ένα προορισμό ελκυστικό. Το ίδιο σημαντικό είναι το τοπίο και η αρχιτεκτονική που δίνουν και το «χρώμα», την ταυτότητα κάθε περιοχής. Και ο Δήμος , χάρη στις στοχευμένες δράσεις δημοσιότητας, κατάφερε να αναδείξει και τα δύο αυτά σημαντικά στοιχεία του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Και όπως σημείωσε η Δήμαρχος: «προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε δίνοντας, παράλληλα, έμφαση σε θεματικά στοιχεία που είναι ικανά αφενός να προσελκύουν ποιοτικό κοινό και αφετέρου να διευρύνουν την τουριστική περίοδο. Στόχος μας είναι – πρόσθεσε η κυρία Λιάρου – να υπάρξει κινητοποίηση της ζήτησης με την ενεργοποίηση των «φανατικών» κάθε είδους διακοπών, οι οποίοι, στη συνέχεια, θα ασκήσουν πιέσεις στους διακινητές που με τη σειρά τους θα φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα.

Και παράλληλα με τους «φανατικούς» κάθε εναλλακτικής μορφής τουρισμού, να ενεργοποιήσουμε τις συμπάθειες με τους επαναλαμβανόμενους πελάτες που, πέρα από τους ίδιους, μπορεί να επηρεάσουν και τον περίγυρό τους. Για το λόγο αυτό παρακολουθούμε και μετράμε το βαθμό ικανοποίησης των επισκεπτών μέσα από τις κριτικές στο Trip Advisor και την Trivago».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024