Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ FTI Touristik GmbH ακυρώνει όλα τα ταξίδια έως και τις 5 Ιουλίου 2024
Tour Operators

Η FTI Touristik GmbH ακυρώνει όλα τα ταξίδια έως και τις 5 Ιουλίου 2024

FTI

Όλα τα ταξίδια με ημερομηνία αναχώρησης μέχρι την Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2024 ακυρώνονται άμεσα. Η απόφαση επηρεάζει όλες τις ταξιδιωτικές κρατήσεις μέσω της FTI Touristik GmbH, του brand 5vorFlug και της BigXtra Touristik GmbH. Εξετάζεται το κατά πόσον οι οργανωμένες εκδρομές μπορούν να πραγματοποιηθούν εναλλακτικά από άλλους παρόχους από τις 6 Ιουλίου 2024.

Μετά από εντατική εξέταση και σε στενό συντονισμό με τον προσωρινό διαχειριστή αφερεγγυότητας Axel Bierbach και το German Travel Security Fund (DRSF), η FTI Touristik GmbH αποφάσισε να ακυρώσει όλα τα ταξίδια με ημερομηνίες αναχώρησης έως και την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024. Η εταιρεία έχει αμέσως άρχισε να ενημερώνει τους επηρεαζόμενους πελάτες και τους συνεργάτες εξυπηρέτησης για τις ακυρώσεις.

Ακυρώνονται όλα τα ταξίδια που ξεκινούν τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες

“Από την αρχή της εβδομάδας, μαζί με το FTI και το DRSF, εξετάζουμε όλες τις επιλογές για την περαιτέρω πραγματοποίηση ήδη κρατημένων ταξιδιών προς το συμφέρον των πελατών μας. Μια λύση φαίνεται πιθανή, αλλά όχι τις επόμενες ημέρες. Για τα συμφέροντα των πελατών που αναχωρούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, πιστεύουμε ότι η καλύτερη λύση είναι να ακυρωθούν όλα τα ταξίδια που ξεκινούν τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες”, δήλωσε ο Axel Bierbach την Παρασκευή στο Μόναχο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πραγματοποίηση των ταξιδιών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συσχετίζεται με πάρα πολλούς παράγοντες αβεβαιότητας και κινδύνους για τους παραθεριστές στις χώρες προορισμού.

Η απόφαση επηρεάζει όλα τα πακέτα διακοπών, τις μεμονωμένες κρατήσεις και τις μεμονωμένες υπηρεσίες για τα οποία έχουν κάνει κράτηση οι πελάτες για αυτήν την περίοδο μέσω της FTI Touristik GmbH, του brand 5vorFlug και της BigXtra Touristik GmbH.  Στις 6 Ιουνίου 2024, η θυγατρική BigXtra Touristik GmbH, η οποία ανήκει στον Όμιλο FTI, υπέβαλε επίσης αίτηση αφερεγγυότητας στο Τοπικό Δικαστήριο του Μονάχου. Ο Axel Bierbach από τη δικηγορική εταιρεία Müller-Heydenreich Bierbach & Kollegen (Μόναχο) διορίστηκε επίσης προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας και για αυτήν την εταιρεία.

Η FTI και ο προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας, μαζί με το DRSF, συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά για να βρουν μια λύση που να εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των πελατών και των συνεργατών εξυπηρέτησης για ταξίδια που έχουν κλειστεί μέσω FTI και BigXtra, με αναχώρηση από το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024. “Εντατικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με ανταγωνιστές, στους οποίους διερευνούμε εάν η εξαγορά των οργανωμένων διακοπών είναι δυνατή και πρακτικά εφικτή”, δήλωσε ο Bierbach.

Πολύ σύντομα αναμένεται απόφαση για το εάν όλες οι υπόλοιπες κρατήσεις θα ακυρωθούν ή θα αναληφθούν από άλλους παρόχους

“Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε στους πελάτες να ταξιδέψουν στον προγραμματισμένο προορισμό κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης περιόδου διακοπών στη συμφωνημένη τιμή ταξιδιού, λαμβάνοντας υπόψη την ήδη καταβληθείσα προκαταβολή. Ειδικά για πελάτες με υψηλές προκαταβολές ή μικρό προϋπολογισμό, αυτό θα ήταν μια ευκαιρία να ταξιδέψουν χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν το DRSF να επιστρέψει τα έξοδα ταξιδιού που έχουν ήδη καταβληθεί στην FTI. Ταυτόχρονα, όλοι γνωρίζουμε ότι έχουμε μόνο λίγο χρόνο για να βρούμε μια τέτοια λύση, καθώς η αβεβαιότητα –ειδικά ενόψει των επερχόμενων καλοκαιρινών διακοπών– είναι μεγάλο βάρος για όλους τους παραθεριστές που επηρεάζονται”, πρόσθεσε. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ληφθεί πολύ σύντομα απόφαση για το εάν όλες οι υπόλοιπες κρατήσεις θα ακυρωθούν ή θα αναληφθούν από άλλους παρόχους.

Όσον αφορά τους παραθεριστές που εξακολουθούν να βρίσκονται επί του παρόντος στις χώρες προορισμού, ο Bierbach είπε: “Λυπούμαστε πολύ για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να την ελαχιστοποιήσουμε για όλους όσους επηρεάζονται”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024