Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΚαι άλλος Tour Operator από τη Βρετανία πτώχευσε

Και άλλος Tour Operator από τη Βρετανία πτώχευσε

Αναταραχή στη βρετανική τουριστική αγορά προκάλεσε η κατάρρευση του ταξιδιωτικού πρακτορείου «Kiss flights», που πραγματοποιούσε πτήσεις τσάρτερ στη Μεσόγειο (Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτος) και τα Κανάρια νησιά. Η ΗΑΤΤΑ τονίζει ότι […]

Αναταραχή στη βρετανική τουριστική αγορά προκάλεσε η κατάρρευση του ταξιδιωτικού πρακτορείου «Kiss flights», που πραγματοποιούσε<...> πτήσεις τσάρτερ στη Μεσόγειο (Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτος) και τα Κανάρια νησιά. Η ΗΑΤΤΑ τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει σημαντικά την ελληνική αγορά, ενώ όσοι τουρίστες βρίσκονται στην Ελλάδα, μέσω της συγκεκριμένης εταιρίας, θα διευκολυνθούν από τον ΕΟΤ, όπως τόνισε ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

Ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Τελώνης αναφέρει ότι οι τουρίστες που έχουν προγραμματίσει να έρθουν στη χώρα μας μέσω του συγκεκριμένου γραφείου διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη για τα αεροπορικά τους εισιτήρια, γεγονός που επίσης θα μετριάσει τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις που ενδεχομένως θα προέκυπταν για την Ελλάδα από την πτώχευση του βρετανικού γραφείου ταξιδίων. Ο κ.Τελώνης εκφράζει πάντως την ανησυχία του για τις γενικότερες επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει το κλείσιμο ξένων εταιριών οργάνωσης ταξιδίων, εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου, στην ψυχολογία των τουριστών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην Κέρκυρα, η εταιρεία πραγματοποιούσε 12 πτήσεις την εβδομάδα, και υπολογίζεται, ότι στο νησί, παραμένουν 2.000 τουρίστες, ενώ περίπου 200 Βρετανούς τουρίστες την εβδομάδα μέχρι και τον Οκτώβριο πελάτες της ίδιας εταιρίας αναμένεται να χάσει η Κρήτη. Δεν είναι η μοναδική περίπτωση κατάρρευσης ταξιδιωτικής εταιρίας στη Βρετανία, καθώς πριν μια εβδομάδα πτώχευσε η εταιρία «Sun4U» με 1000 πελάτες της να βρίσκονταν σε διακοπές, οι περισσότεροι στην Ισπανία, ενώ τον Ιούλιο πτώχευσε η εταιρεία «Goldtrail», που οργάνωνε ταξίδια σε μεσογειακούς προορισμούς, αφήνοντας μετέωρους 16.000 πελάτες που βρίσκονταν σε διακοπές. Τα φαινόμενα αυτά αποδίδονται στο συνδυασμό των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, με τις αρνητικές συνέπειες του ισλανδικού ηφαιστειακού νέφος που παρέλυσε τις ευρωπαϊκές αεροπορικές επικοινωνίες την άνοιξη.

Οι 13.000 πελάτες της «Kiss flights» που βρίσκονται σε τόπους διακοπών, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις διακοπές τους και θα επαναπατρισθούν, ενώ στις 60.000 κρατήσεις για πτήσεις ή πακέτα διαμονής, που είχαν προγραμματιστεί, θα γίνει επιστροφή χρημάτων. Η «Kiss flights» λειτουργούσε με μητρική εταιρία την «Flight Options», η οποία υπέστη και την πτώχευση.

H Flight Options χρησιμοποιούσε επίσης τα ακόλουθα ονόματα:
Africa Options
America Options
Canada Options
Caribbean Options
Dubai Options
Elgouna Options
Elgouna Villas and Apartments
Flight Options
Florida Options
Florida Owners Club
Golf Options
Holidayops.com
Kiss Flights
Kiss Holidays
Orlando Villas Direct
Sportops.com
Travel Options Direct
Travelplus

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει ότι: «Μιλιά δε βγάζουν τώρα για τις πτωχεύσεις μεγάλων τουριστικών εταιριών στη Βρετανία που πέταξαν στο δρόμο εργαζόμενους και τουρίστες οι κατά τα άλλα λαλίστατοι μεγαλοδημοσιογράφοι του Mega και των άλλων καναλιών. Κουβέντα δε λένε για τους μεγαλοεπιχειρηματίες αυτούς. Του έφταιγαν οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ για τον τουρισμό. Γιατί να πουν άλλωστε, αφού χρυσοπληρώνονται από αυτούς και είναι η φωνή του κυρίου τους, για να υπηρετούν τα κέρδη τους».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024