Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΚουμής: Γνωστά τα προβλήματα του FTI στην αγορά
Τουριστικοί Φορείς

Κουμής: Γνωστά τα προβλήματα του FTI στην αγορά

Koumis

Γνωστά εδώ και καιρό τα οικονομικά προβλήματα του τουριστικού ομίλου FIT.

Σε δηλώσεις για την αίτηση αφερεγγυότητας που κατέθεσε ο μεγάλος και ιστορικός τουριστικός όμιλος FTI στις Γερμανικές αρχές προέβει ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Κώστας Κουμής αναφέροντας ότι αυτό αποτελεί συνέπεια των οικονομικών απωλειών που κατέγραφε τα τελευταία χρόνια.

“Τα οικονομικά προβλήματα του ομίλου FTI ήταν γνωστά στην τουριστική κοινότητα, αν και τον περασμένο Απρίλιο δόθηκαν ελπίδες για εξομάλυνση των προβλημάτων, συνέπεια της πιθανής εισόδου μίας γνωστής αμερικανικής κοινοπραξίας επενδυτών στον όμιλο. Ωστόσο, για μία σειρά από λόγους αυτό δεν είχε θετική κατάληξη.

Πρόκειται οπωσδήποτε για μία αρνητική εξέλιξη για τον τουρισμό της Κύπρου, καθώς έρχεται σε μία περίοδο που επιχειρούσαμε ενδυνάμωση της Γερμανικής αγοράς και επιπρόσθετα επειδή κάθε απώλεια πλέον μετρά λόγω και των πιέσεων που δέχεται η ξενοδοχειακή βιομηχανία ευρύτερα.

Eίναι σημαντικό να επισημανθεί ότι ο όγκος των απωλειών σε επίπεδο συνολικών αφίξεων για τον τουρισμό της χώρας μας δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Είναι όμως σίγουρα σοβαρή απώλεια για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις  που είχαν συνεργασία με τον συγκεκριμένο Οργανωτή Ταξιδίων.

Είμαστε σε επικοινωνία με τους συνδέσμους ξενοδόχων, και από κοινού προβαίνουμε σε ακριβή εκτίμηση και διαχείριση  της κατάστασης.”

Την δήλωση αυτή την έκανε ο υφυπουργός με το που έφτασε στο Λονδίνο για σειρά επαφών για την αγορά του Μεγ. Βασιλείου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024