Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠοιοι βγαίνουν κερδισμένοι από την πτώση του FTI
TOs

Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι από την πτώση του FTI

FTI Group

Ο FTI Group, παρά την αίτηση αφερεγγυότητας, διαθέτει ισχυρό ενεργητικό και προβλέπεται ότι θα υπάρξουν πλειοδότες που θα επιδιώξουν να αποκτήσουν μέρος του.

Παρά την αίτηση αφερεγγυότητας που υπέβαλε ο FTI Group μη μπορώντας να ικανοποιήσει τις ταξιδιωτικές ανάγκες των πολλών χιλιάδων πελατών του, η εταιρία διαθέτει ένα πολυ ισχυρό ενεργητικό και σύντομα θα δούμε πλειοδότες να ζητούν μέρος από αυτό.

Η εταιρεία FTI είχε αναπτύξει ένα ισχυρό επιχειρηματικό μοντέλο με σημαντική παρουσία στην Ευρώπη και πλούσιο ενεργητικό. Παρά την τρέχουσα κρίση, οι οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν ότι θα υπάρξουν πλειοδότες που θα επιδιώξουν να αποκτήσουν μέρη του ενεργητικού της. Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, καθώς η FTI διατηρεί σημαντικό μερίδιο αγοράς και ένα ισχυρό brand name. Το πως θα κινηθεί αυτό το μερίδιο της αγοράς αυτό το καλοκαίρι είναι το μεγάλο ζητούμενο. Μη ξεχνάμε ότι το FTI Group κατέχει το 15% της Γερμανικής αγοράς με 11.000 υπαλλήλους και 120 προορισμούς για επιλογή διακοπών. Σημαντικό είναι επίσης να πούμε ότι διαθέτει ή διοικεί 50 ξενοδοχειακές μονάδες.

Εν τω μεταξύ, οι ανταγωνιστές της FTI και τα πολλά μικρότερα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία θα διεξάγουν γρήγορες αναλύσεις για να δουν αν μπορούν να προσελκύσουν τη βάση των πελατών της. Οι γερμανοί καταναλωτές θα αποτελέσουν στόχο στοχευμένης διαφήμισης, με στόχο την προσέλκυση των ταξιδιωτών που έχουν μείνει χωρίς πάροχο. Οι εξελίξεις αναμένονται να κινηθούν γρήγορα, καθώς οι ανταγωνιστές θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν την κατάσταση. Το δίκτυο των συνεργατών του FTI Group αποτελείται από περίπου 10.000 τουριστικά γραφεία στη Γερμανία μόνο χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τον αριθμό των συνεργατών της στις χώρες που είχε δραστηριότητα η εταιρία.

Για την Ελλάδα, αυτή η κατάσταση μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία. Οι ελληνικές αρχές και επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα πρέπει να κινηθούν άμεσα για να προσελκύσουν αυτούς τους τουρίστες που αναζητούν νέες επιλογές διακοπών, διασφαλίζοντας την οικονομική σταθερότητα και την αδιάλειπτη ροή τουριστών προς τη χώρα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024