Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsTUI και Cepsa ενώνουν τις δυνάμεις τους για πτήσεις χωρίς CO2
Tour Operators

TUI και Cepsa ενώνουν τις δυνάμεις τους για πτήσεις χωρίς CO2

Σύμπραξη για βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF), με σκοπό τη μείωση των εκπομπών στις αερομεταφορές. Δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας ώστε να συμπεριληφθούν και άλλοι τομείς της τουριστικής αλυσίδας της TUI, όπως τα ταξίδια με πούλμαν και οι κρουαζιέρες.

Η TUI και η ισπανική ενεργειακή εταιρεία Cepsa υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την προώθηση της παραγωγής και προμήθειας Βιώσιμων Αεροπορικών Καυσίμων (SAF), ένα βασικό εργαλείο για την περαιτέρω μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των αεροπορικών μεταφορών και προτεραιότητα και για τις δύο εταιρείες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Αυτά τα καύσιμα θα παράγονται από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες που δεν ανταγωνίζονται τους πόρους τροφίμων, όπως χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια, μη φαγώσιμα ζωικά απόβλητα ή βιοαποδομήσιμα απόβλητα από διάφορες βιομηχανίες και θα επιτρέψουν τη μείωση των εκπομπών των αεροσκαφών έως και 80% σε σύγκριση με τη συμβατική κηροζίνη.

Η TUI εργάζεται για να μειώσει το περιβαλλοντικό της “αποτύπωμα” εδώ και χρόνια και βρίσκεται σε πορεία για την επίτευξη ταξιδιών καθαρών μηδενικών εκπομπών, με στόχο αυτό να επιτευχθεί το αργότερο έως το 2050. Για να επιτύχει αυτόν τον στόχο και να περιορίσει σταδιακά τις εκπομπές από τα ταξίδια διακοπών, η TUI θα βασίζεται όλο και περισσότερο σε νέες εναλλακτικές λύσεις ενέργειας.

“Βλέπουμε τον βιώσιμο μετασχηματισμό όχι ως ρύθμιση, αλλά ως ευκαιρία για την TUI και την ταξιδιωτική βιομηχανία, για προορισμούς, για εργαζόμενους και πελάτες. Ο βιώσιμος τουρισμός όχι μόνο έχει χαμηλότερο οικολογικό αποτύπωμα, αλλά υποστηρίζει επίσης την αλλαγή στους προορισμούς διακοπών – προσφέροντας ευκαιρίες για τους ντόπιους στους προορισμούς και δημιουργώντας κοινωνική και οικονομική προστιθέμενη αξία. Η κοινωνική, οικολογική και οικονομική βιωσιμότητα πάνε μαζί. Τα ταξίδια χωρίς εκπομπές είναι ο φιλόδοξος στόχος μας. Είτε είναι η πτήση προς τον προορισμό των διακοπών, η κρουαζιέρα, η διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο είτε τα πακέτα εμπειριών που πραγματοποιούνται σε τοπικό επίπεδο – μαζί με τους εταίρους καθώς και με τις δικές μας ιδέες και έργα για τη μείωση των εκπομπών, εργαζόμαστε συνεχώς και με συγκεκριμένες συνθήκες για τον στόχο του ‘Net-Zero’. Κάθε επιχειρηματικός τομέας, είτε είναι η TUI Hotels & Resorts, οι κρουαζιέρες ή οι αεροπορικές μας εταιρείες, έχει στόχους και σαφή ‘οδικό χάρτη’. Επιπλέον, τα ενδιάμεσα βήματα είναι σημαντικά. Θέλουμε και πρέπει να πετύχουμε το ‘Net-Zero’ γρηγορότερα από το 2050”, λέει ο Thomas Ellerbec, Chief Sustainability Officer και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου TUI.

“Συνεργασίες όπως αυτή με την Cepsa υποστηρίζουν την επίτευξη των κλιματικών μας στόχων. Έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους μείωσης των εκπομπών για την TUI Airlines, οι οποίοι επί του παρόντος επικυρώνονται από την ανεξάρτητη πρωτοβουλία Science Based Targets. Τα SAF διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη μείωση των εκπομπών στην αεροπορία και για την ίδια την TUI. Ταυτόχρονα, μια τέτοια συνεργασία συμβάλλει στην αύξηση της διαθεσιμότητας βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων στο μέλλον. Άλλωστε, εκτός από αεροσκάφη πιο αποδοτικών εκπομπών άνθρακα, τα SAF ειδικά αποτελούν σημαντικό μοχλό για πιο βιώσιμα ταξίδια”, λέει ο Marco Ciomperlik, Chief Airline Officer του Ομίλου TUI.

Η TUI συνεργάζεται με ισχυρούς εταίρους για να εφαρμόσει τα σχέδιά της για τη μείωση των εκπομπών και έχει μια μακροχρόνια συνεργασία με την Cepsa, που εδρεύει στην Ισπανία. Η Ισπανία, ειδικά με τα νησιά της, όπως τα Κανάρια και Βαλεαρίδες Νήσοι, είναι ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς για την TUI Airlines. Η Cepsa προμηθεύει την TUI όχι μόνο με κηροζίνη -και στο μέλλον με SAF- αλλά και με καύσιμα για πούλμαν σε ορισμένους από τους προορισμούς και για τα πλοία του Τμήματος Κρουαζιέρας του Ομίλου, δύο τομείς όπου οι εταιρείες θα συνεργαστούν επίσης για να επιδιώξουν την απαλλαγή από τις εκπομπές CO2.

“Η Cepsa έχει δεσμευθεί να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακά της και των πελατών της μέσω της παραγωγής καθαρών πηγών ενέργειας, όπως τα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα, ένας αποδεδειγμένος τρόπος για την απαλλαγή των αεροπορικών ταξιδιών από άνθρακα. Συνεργασίες όπως αυτή με την TUI είναι ζωτικής σημασίας για αυτήν την προσπάθεια, όχι μόνο για τις αερομεταφορές, αλλά και στην κοινή μας επιδίωξη καθαρότερων εναλλακτικών λύσεων και για άλλες μορφές ταξιδιού”, δήλωσε ο Carlos Barrasa, διευθυντής Commercial & Clean Energies της Cepsa.

Ο Tobi Pardo, διευθυντής Aviation and Asphalts της Cepsa, συμπλήρωσε: “Αυτή η νέα συμμαχία για τη δημιουργία πιο βιώσιμων μορφών αεροπορικών μεταφορών ενισχύει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε λύσεις με ολοένα και πιο χαμηλές εκπομπές άνθρακα για τους πελάτες μας. Θέλουμε να περπατήσουμε αυτόν τον δρόμο δίπλα στους πελάτες μας, με τους οποίους μοιραζόμαστε την ισχυρή αποφασιστικότητα στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024