Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔικαστική δικαίωση του τουριστικού γραφείου Κανών για ταξίδι στην Ασία
Τουριστικά γραφεία

Δικαστική δικαίωση του τουριστικού γραφείου Κανών για ταξίδι στην Ασία

Δικαίωση του ταξιδιωτικού γραφείου Κανών όσον αφορά σε αγωγή αποζημίωσης που κατέθεσαν εναντίον του 19 άτομα, που ταξίδεψαν στο Κασμίρ, το Λαντάκ και τα Ιμαλάια. Για τη δυσφήμιση που υπέστη, ο Κανών κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης από τους συγκεκριμένους πελάτες του.

Σύμφωνα με την απόφαση 49/2013 του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης το ταξιδιωτικό γραφείο Κανών δικαιώθηκε πανηγυρικά αναφορικά με την αγωγή αποζημίωσης που κατέθεσαν εναντίον του 19 άτομα, που ταξίδεψαν στο Κασμίρ, το Λαντάκ και τα Ιμαλάια τον Αύγουστο του 2010.

Η αγωγή απορρίφθηκε, αφού οι πραγματικοί ισχυρισμοί των εναγόντων δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο.

Το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι ο Κανών διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση δύσκολων ταξιδιών και μάλιστα αναφέρει ότι έχει διοργανώσει πολλές αποστολές στο Κασμίρ και το Λαντάκ κατά τα τελευταία χρόνια. Επίσης, αναφέρεται ότι οι ενάγοντες διάλεξαν τον Κανόνα, επειδή ακριβώς πραγματοποιεί αποστολές ιδιαίτερης δυσκολίας και όταν υπέγραψαν τις συμβάσεις τους, είχαν πλήρη επίγνωση των συνθηκών που επικρατούσαν και επικρατούν στην περιοχή. Επιπροσθέτως, αναγνωρίστηκε από τη δικαστική αρχή ότι ο Κανών επέδειξε τον απαιτούμενο σεβασμό απέναντι στους πελάτες του και έκανε από την πλευρά του, πολύ περισσότερα από αυτά που ήταν από τον νόμο υποχρεωμένος να πράξει.

Για τη δυσφήμιση που υπέστη, ο Κανών κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης, η οποία θα εκδικαστεί εντός του τρέχοντος έτους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024