Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΈρευνα σε εκατό βρετανικά ταξιδιωτικά γραφεία για παράνομο εμπόριο
Τουριστικά γραφεία

Έρευνα σε εκατό βρετανικά ταξιδιωτικά γραφεία για παράνομο εμπόριο

Περίπου 100 ταξιδιωτικές εταιρείες διερευνώνται από τη Βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία ανησυχεί ότι μπορεί να παρανομούν εμπορευόμενες εισιτήρια χωρίς την ειδική αδεια διοργάνωσης αεροπορικών ταξιδίων (ATOL).

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας ανέφερε ότι πολλές από τις έρευνές της βασίστηκαν σε πληροφορίες που παρέχονται από καταναλωτές ή τους κόλπους της βιομηχανίας. Πέρυσι εισήγαγε μια τηλεφωνική γραμμή για πληροφοριοδότες, που πιστεύουν ότι τα αφεντικά τους μπορεί να λειτουργούν παράνομα.

“Όλο και περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται να μας πλησιάζουν με πληροφορίες ή αιτήματα για να αναλάβουμε δράση, πληροφορίες που προέρχονται από καταναλωτές, τη βιομηχανία και τους συνεργάτες μας που ασχολούνται με τις ATOL και έχουν μεγαλύτερη επίγνωση του συστήματος, και έτσι έρχονται σε μας περισσότερο”, δήλωσε εκπρόσωπός της.

Η βρετανική ΥΠΑ ξεκίνησε δημόσια εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης τον περασμένο Δεκέμβριο, που υποστηρίζεται από μια ειδική ιστοσελίδα για να ενημερώσει τους πελάτες για την προστασία που προσφέρουν οι ATOL.

Ωστόσο, οι έννομες εταιρείες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους ότι μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει λίγες διώξεις κατά των επιχειρήσεων εμπορίας χωρίς ATOL από πέρυσι που η ΥΠΑ εισήγαγε τη νέα νομοθεσία Flight Plus.

Ο γενικός διευθυντής της Travelsoon.com, Jason Patterson δήλωσε απογοητευμένος από το γεγονός ότι σε έναν από τους ανταγωνιστές του – τον Your Vegas Wedding (γνωστός εμπορικά και ως Jimmy Vegas)- επιτρεπόταν να εμπορεύεται χωρίς ATOL, παρότι η ΥΠΑ είχε επίγνωση του γεγονότος. Ο Your Vegas Wedding διαφημίζει πακέτα γάμου στο Λας Βέγκας συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων στην ιστοσελίδα του, αλλά δεν κάνει καμία αναφορά για οικονομική προστασία και δεν φαίνεται να έχει αριθμό ATOL.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η ταξιδιωτική εταιρεία Diving World, με έδρα το Λονδίνο, έγινε η πρώτη επιχείρηση, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο για παράβαση κανονισμών για ATOL, μετά την εισαγωγή της νομοθεσίας Flight Plus. Εκείνη την εποχή, η βρετανική ΥΠΑ δήλωσε ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για περίπου άλλες 20 εταιρείες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024