Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςFedHATTA: Το όραμα της Ομοσπονδίας για το άνοιγμα της μεγάλης αγοράς της Βραζιλίας υλοποιείται
Τουριστικά γραφεία

FedHATTA: Το όραμα της Ομοσπονδίας για το άνοιγμα της μεγάλης αγοράς της Βραζιλίας υλοποιείται

Η διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Βραζιλίας δίνει νέα ώθηση στον ελληνικό τουρισμό.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο ελληνικός οργανωμένος τουρισμός υποδέχθηκε την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Βραζιλίας στον τουρισμό, η οποία αναμένεται να απογειώσει τις προοπτικές μιας νέας μεγάλης αγοράς στις εισερχόμενες ταξιδιωτικές ροές στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια στη Μπραζίλια, προωθήθηκε η σύναψη τριών διμερών συμφωνιών με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του κ. Μάουρο Βιεϊρά, στους τομείς αμυντικών θεμάτων, αεροπορικών υπηρεσιών και τουρισμού. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, υπεγράφη ειδικό μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας, ως αποτέλεσμα της παρέμβασης του Υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και της υποστήριξης του Υπουργείου Τουρισμού.

Το μνημόνιο αυτό αναμένεται να δώσει την πολυαναμενόμενη ώθηση για την αύξηση της τουριστικής κίνησης μεταξύ των δύο χωρών.

Η FedHATTA είχε αιτηθεί στα συναρμόδια υπουργεία την προώθηση των απαραίτητων ενεργειών, έτσι ώστε, μέσω επίσημων διακρατικών συμφωνιών, να επιτευχθούν ευνοϊκότερες συνθήκες για την προσέλκυση εισερχόμενου τουρισμού από τη συγκεκριμένη χώρα.

Οι μελέτες για την ανάπτυξη νέων αγορών που έχει διενεργήσει η Ομοσπονδία είχαν αναδείξει τη Βραζιλία ως μια μεγάλη τουριστική αγορά, πολλά υποσχόμενη, που χρειάζεται να τονωθεί για να υπάρξει η δυνατότητα στο άμεσο ή έμμεσο μέλλον να σημειώσει αυξητικές τάσεις αναφορικά με την εισερχόμενη ροή ταξιδιωτών προς την Ελλάδα. Η αγορά της Βραζιλίας εκτιμάται ότι θα συμβάλλει και στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, καθώς οι μήνες που κατά κύριο λόγο επιλέγουν οι Βραζιλιάνοι να ταξιδέψουν είναι μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου.

Τα στοιχεία αυτά είχαν αποτελέσει πεδίο αναλυτικότερης συζήτησης και με την επικεφαλής του Εμπορικού Τμήματος και Σύμβουλο της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα, Lilian Duarte, σε συνάντηση που πραγματοποίησan μαζί της ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, και ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Νικόλας Κελαϊδίτης στα μέσα του περασμένου έτους.

Αναφορικά με την υπογραφή του μνημονίου με τη Βραζιλία, ο κ. Τσιλίδης δήλωσε: «Ενέργειες όπως αυτή, συμβάλουν στη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για την επέκταση της υψηλής τουριστικής περιόδου της Ελλάδας, αλλά και στην ανάπτυξη ισχυρών επιχειρηματικών δεσμών, που θα οδηγήσουν τον κλάδο μας πιο κοντά στην έξοδο από την κρίση».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024