Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ FedΗΑΤΤΑ στηρίζει το concept restaurant 'TOPOS'
Γαστρονομία

Η FedΗΑΤΤΑ στηρίζει το concept restaurant 'TOPOS'

Το TOPOS αποτελεί μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξερεύνησης ελληνικών γεύσεων μέσα από μενού 18 παραδοσιακών πιάτων από διαφορετικούς προορισμούς της Ελλάδας, με πρώτες ύλες πιστοποιημένα προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

Στην εκδήλωση παρουσίασης ενός πρωτοποριακού γαστρονομικού προϊόντος για τον ελληνικό τουρισμό, του concept restaurant “Topos”, που εγκαινίασε το Κέντρο Ελληνικής Γαστρονομίας του ελληνικού delicatessen και πρότυπου γαστρονομικού πολυχώρου Yoleni’s, συμμετείχε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, εκδηλώνοντας τη στήριξή της σε μία σοβαρή πρωτοβουλία διασύνδεσης του τουρισμού με την ελληνική γαστρονομία και τον πρωτογενή τομέα.

Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης και το μέλος Δ.Σ. κ. Γιώργος Παλιούρας, οι οποίοι ανακάλυψαν τη νέα γαστρονομική πρόταση της Αθήνας, καθώς και τις σημαντικές προοπτικές που επιφυλάσσει στη διάδοση της ελληνικής κουζίνας και την προσφορά εμπειριών ποιοτικού τουρισμού.

Στο πολυχώρο πραγματοποιούνται ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα μαγειρικής, οινογνωσίας και γευσιγνωσίας ελληνικού ελαιολάδου, που προσφέρονται ως προϊόν γαστρονομίας από το εκτεταμένο δίκτυο των Συνδέσμων τουριστικών γραφείων της Ελλάδας, είτε για μεμονωμένους τουρίστες είτε για οργανωμένα γκρουπ επισκεπτών της χώρας μας.

Ήδη, έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία εξειδικευμένες επισκέψεις γνωριμίας  για ταξιδιωτικούς πράκτορες της Ελλάδας, πολλοί εκ των οποίων είναι και μέλη των Ενώσεων της Ομοσπονδίας FedHATTA, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια.

Ο πρόεδρος της FedHATTA δήλωσε: “Η Ομοσπονδία στηρίζει όλες τις σοβαρές πρωτοβουλίες στη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα και της γαστρονομίας με τον τουρισμό, καθώς έτσι εμπλουτίζεται το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.

Οι ιδιαίτερες γαστρονομικές εμπειρίες αποδεδειγμένα αναβαθμίζουν τη ζήτηση των προορισμών γιατί ανταποκρίνονται στην ανάγκη των σύγχρονων τουριστών να αποκτήσουν αυθεντικές εμπειρίες και να γνωρίσουν σε βάθος τον πολιτισμό της περιοχής που επισκέπτονται, ενώ προσελκύουν και τουρίστες με υψηλή οικονομική επιφάνεια συμβάλλοντας στην αύξηση των τουριστικών εσόδων”.

Το TOPOS λειτουργεί στο αίθριο του πολυχώρου της Yoleni’s και αποτελεί μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξερεύνησης ελληνικών γεύσεων μέσα από μενού 18 παραδοσιακών πιάτων από διαφορετικούς προορισμούς της Ελλάδας, με πρώτες ύλες πιστοποιημένα προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

Πρόκειται στην ουσία για μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξερεύνησης ελληνικών γεύσεων και το μενού μοιάζει με εγχειρίδιο γαστρονομικής πατριδογνωσίας της Ελλάδας.

Το TOPOS ήταν έμπνευση του κ. Μενέλαου Κουλούρη, με σχεδιασμό του κ. Γιώργου Πίττα και υλοποίηση του Κέντρου Ελληνικής Γαστρονομίας της Yoleni’s.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024