Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΤουριστικά ΓραφείαΙσχυρές πιέσεις δέχονται τα τουριστικά γραφεία στη Ρόδο

Ισχυρές πιέσεις δέχονται τα τουριστικά γραφεία στη Ρόδο

ΡΟΔΟΣ. Η πατροπαράδοτη πίεση των γιγαντοποιημένων τουριστικών πρακτόρων προς τα ξενοδοχεία έχει τώρα στραφεί και προς τα τουριστικά γραφεία, σύμφωνα με τον κ. Τσαμπίκο Μοσχάτο, πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων της […]

ΡΟΔΟΣ. Η πατροπαράδοτη πίεση των γιγαντοποιημένων τουριστικών πρακτόρων προς τα ξενοδοχεία έχει τώρα στραφεί και προς<...> τα τουριστικά γραφεία, σύμφωνα με τον κ. Τσαμπίκο Μοσχάτο, πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων της Ρόδου και αντιπρόεδρο της ΠΟΕΤ, σε συνέντευξη που παρεχώρησε στο TravelDailyNews.
'Η προσπάθεια για συνεχή μείωση του κόστους των τουριστικών πρακτόρων του εξωτερικού έχει στραφεί τώρα και προς τους τοπικούς τουριστικούς πράκτορες. Οι μονοπωλιακές τάσεις και οι εξαγορές έχουν θορυβήσει τους τοπικούς πράκτορες και τους λιανοπωλητές των τουριστικών πακέτων, οι οποίοι λαμβάνουν όλο και λιγότερη προμήθεια και σκληρότερους όρους σχετικά με την πώληση,' μας δήλωσε.
Η ένωση των τουριστικών πρακτόρων της Ρόδου προτείνει προς τα μέλη της, αλλά και προς όλους τους τοπικούς τουριστικούς πράκτορες, ότι το μέλλον είναι σκληρό και πρέπει να γίνουν ορισμένες θυσίες σε αυτή την χρονική στιγμή με σκοπό το μακροχρόνιο καλό. Παραδείγματος χάριν, συγκεκριμένες προτάσεις αναφέρουν την δημιουργία μιας μεγάλης μεταφορικής εταιρίας, η οποία θα διαθέτει μεγάλο αριθμό τουριστικών λεωφορείων και θα εξυπηρετεί μαζικά την διακίνηση των τουριστών-πελατών των γραφείων του εξωτερικού. Η ένωση έχει ήδη δημιουργήσει την Ναυτική Εταιρία Αιγαίου, η οποία πραγματοποιεί εκδρομές στην Τουρκία και τα τριγύρω νησιά, και μια ασφαλιστική εταιρία που λειτουργεί ως broker, για την εξυπηρέτηση των μελών της.
Επίσης, οι τουριστικοί πράκτορες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πραγματοποίηση του έργου τους και ειδικότερα στον μακροχρόνιο σχεδιασμό τους από γεγονότα που θα μπορούσαν να λυθούν πανεύκολα, όπως οι ώρες λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και άλλα παρεμφερή. Όπως είναι γνωστό, ο σχεδιασμός των εκδρομών των τουριστών πρέπει να γίνει πολύ καιρό πριν την τουριστική περίοδο για να προωθηθεί προς τους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού. Αυτά τα προβλήματα δυσχεραίνουν το ήδη δύσκολο και υπό σκληρό ανταγωνισμό έργο των τοπικών πρακτόρων, σύμφωνα με τον κ. Μοσχάτο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024