Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΤουριστικά ΓραφείαΚλειστό το Μουσείο της Ακρόπολης χωρίς ενημέρωση
Μουστείο Ακρόπολης

Κλειστό το Μουσείο της Ακρόπολης χωρίς ενημέρωση

Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης έκλεισε νωρίς (17:00 Σάββατο, 15:00 Κυριακή) λόγω Ευρωεκλογών, χωρίς προειδοποίηση. Προκάλεσε αναστάτωση σε τουρίστες και πρακτόρες.

Και ξαφνικά βγήκε ένα φιρμάνι (διάταγμα του σουλτάνου) ότι το Μουσείο της Ακρόπολης θα είναι ανοικτό λιγότερες ώρες και συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024, θα είναι ανοιχτό από τις 09:00 έως τις 17:00 και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, θα είναι ανοιχτό από τις 09:00 έως τις 15:00, λόγω των Ευρωπαϊκών Εκλογών. Το κανονικό ωράριο ειναι μέχρι τις 20:00.

Ποιος αποφασίζει τις ώρες λειτουργίας; και ποιος αποφασίζει για ξαφνικές αλλάγες; Το Σάββατο δεν υπήρχαν εκλογές, γιατί λοιπόν να είναι πιο νωρίς κλειστό και το Σάββατο, και τι σχέση έχουν οι εκλογές με το ωράριο των Μουσείων; Όλοι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό ή σε άλλους κλάδους που δουλεύουν αργίες και Κυριακές δουλεύουν 8ωρα, και γιαυτό το λόγο οι κάλπες είναι ανοικτές από το πρωί στις 07:00 – 19:00. Στην τηλεφωνική μας επικοινωνία με το Μουσείο της Ακρόπολης για να μάθουμε το λόγο, απλά ακούγαμε ότι είμαστε σε γραμμή προτεραιότητας και μουσικούλα.

Κανείς αρμόδιος δεν είχε ενημερωθεί ενώ ακόμα και τα γκρουπ ή ο κόσμος που ήταν μέσα στο Μουσείο της Ακρόπολης αναγάστηκε άρον άρον να βγει έξω στις 15.00 την Κυριακή.

Ποιος υπολογίζει τους τουρίστες που εδώ και καιρό είχαν αποφασίσει να επισκεφθούν το Μουσείο. Έχουν ενημερωθεί τα Σωματεία των Τουριστικών Πρακτόρων ή των Ξεναγών; Κανείς δεν είχε ενημερωθεί.

Σε εμάς πάντως θυμίζει τις ‘ευκαιρίες’ που βρίσκουν οι μαθητές να φύγουν από το σχολείο και να κάνουν καλυμμένο σκασιαρχείο.

Επιπλέον, θυμίζουν ότι το Μουσείο της Ακρόπολης έχει ανακοινώσει αύξηση της τιμής του εισιτηρίου από τα 15 στα 20 ευρώ το άτομο. Οι τουριστικοί φορείς κάνουν κάθε προσπάθεια να μην γίνει η αύξηση αυτή και μάλιστα στο μέσο της τουριστικής περιόδου που όπως είναι γνωστό ήδη έχουν τιμολογηθεί τα πακέτα, και κάθε αύξηση στα έξοδα απλά θα επιβαρρύνει την τσέπη του τουριστικού πράκτορα, μιας και δεν είναι εύκολο σε τιμή πακέτου να ζητήσει κάποιος περισσότερα χρήματα, όταν είναι ήδη τιμολογημένες μέσα και οι είσοδοι των μουσείων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024