Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονO HATTA στο FESTA Forum της Αλβανίας για τον αειφόρο τουρισμό στο Ιόνιο και την Αδριατική
Περιβάλλον

O HATTA στο FESTA Forum της Αλβανίας για τον αειφόρο τουρισμό στο Ιόνιο και την Αδριατική

Στο πάνελ του Forum συζητήθηκαν οι τελευταίες τάσεις στο branding των αειφόρων προορισμών στην Αδριατική και το Ιόνιο.

Το ρόλο των τουριστικών γραφείων στον αειφόρο τουρισμό και τη συμβολή τους στην προώθηση των προορισμών αειφόρου τουρισμού, ανέπτυξε ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ και γενικός γραμματέας της FedHATTA, κ. Νικόλας Κελαϊδίτης κατά τη συμμετοχή του στο FESTA Forum που διοργανώθηκε στις 3-5 Απριλίου 2023 στα Τίρανα της Αλβανίας.

Το Φόρουμ, με τίτλο «Το Μέλλον του Περιβαλλοντικού Αειφόρου Τουρισμού στην Αλβανία», συνδιοργανώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, και συγκέντρωσε συμμετοχές από πολλούς θεσμικούς φορείς του τουρισμού από χώρες της Μεσογείου, επιχειρηματίες και φορείς από το χώρο της φιλοξενίας.

Ο κ. Κελαϊδίτης συμμετείχε στα πάνελ 4 του Φόρουμ, με τίτλο «Branding Sustainable Destinations and the Latest Trends» και ανέδειξε τους τρόπους με τους οποίους ο οργανωμένος τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην αειφόρα τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και στην ανάδειξη προορισμών της με «πράσινο» αποτύπωμα.

Ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ και Γενικός Γραμματέας της FedHATTA, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει με άλλους εκπροσώπους θεσμικών φορέων της τουριστικής βιομηχανίας ιδέες και στρατηγικές όσον αφορά τον τουρισμό αλλά και τον κλάδο της φιλοξενίας, αναδεικνύοντας ως ξεκάθαρη ανάγκη την υιοθέτηση αειφόρων πρακτικών στα ταξίδια.

Στο πάνελ συζητήθηκαν οι τελευταίες τάσεις στο branding των αειφόρων προορισμών στην Αδριατική και το Ιόνιο. Οι ειδικοί της τουριστικής βιομηχανίας παρουσίασαν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους από την προώθηση των αειφόρων προορισμών, τις τελευταίες τάσεις και καινοτομίες στον αειφόρο τουρισμό καθώς και τις προκλήσεις και ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Αδριατική και στο Ιόνιο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διαχείριση του αειφόρου και υπεύθυνου τουρισμού αλλά και στις καταναλωτικές τάσεις και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που ανοίγονται σε αυτό το κομμάτι.

Τέλος συζητήθηκαν τα σημαντικά βήματα που θα καταστήσουν την Αδριατική και το Ιόνιο πρωτοπόρους στην αειφόρα ανάπτυξη στο πεδίο του τουρισμού.

Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης η CEO του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Ιταλίας, κ. Ivana Jelinic, ο εκπρόσωπος της European Greenways Association, κ. Giulio Senes, η διευθύντρια του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού του Μαυροβουνίου, κ. Ana Tripkovic Markovici, η γενική διευθύντρια του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Αλβανίας, κ. Zana Cela, η διευθύντρια του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας, κ. Marija Labovic, ο διευθυντής και συνιδρυτής της New Deal Europe (Ην. Βασίλειο) κ. Robert Dee, η γενική διευθύντρια City Promotion του δήμου Τιράνων, κ. Mirela Kocollari, η επικεφαλής στρατηγικής του δήμου Αθηναίων, κ. Αλεξία Παναγιωτοπούλου, ο CEO της Εθνικής Τουριστικής Εταιρίας Kazakh του Καζακστάν, κ. Talgat Amanbayevi και η γενική διευθύντρια του Τουριστικού Δικτατοράτου της Σλοβενίας, κ. Dubravka Kalin.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023