Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠιστοποίηση Greek Bike Specialist για τουριστικά γραφεία, πράκτορες και TOs
Ποδηλατικός τουρισμός

Πιστοποίηση Greek Bike Specialist για τουριστικά γραφεία, πράκτορες και TOs

Οι συμμετέχοντες που ολοκληρώνουν επιτυχώς την on-line διαδικασία εκμάθησης και πιστοποίησης, παραλαμβάνουν το πιστοποιητικό 'Greek Bike Specialist' και είναι σε θέση να οργανώσουν τα ταξίδια των πελατών τους στις bike friendly γειτονιές της Ελλάδας, σε συνεργασία με τα μέλη του δικτύου Bike Friendly (ξενοδοχεία και ποδηλατικές εταιρείες).

Η NatΤour και το σήμα πιστοποίησης Bike Friendly προχωρά σε μια νέα πρακτική προώθησης και προβολής του ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα. Στη διαρκή προσπάθειά μας για περαιτέρω ανάπτυξη των παρεχόμενων ποδηλατικών υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των ελληνικών τουριστικών προορισμών και μετά τη λειτουργία των σημάτων πιστοποίησης “Bike Friendly Hotel” και “Bike Friendly Partner”, διαμορφώνεται και εφαρμόζεται πλέον την πιστοποίηση Greek Bike Specialist για τουριστικά γραφεία, πράκτορες και tour operators.

Το “Greek Bike Specialist” είναι ένα μάθημα και ταυτόχρονα ένα πιστοποιητικό για τον ποδηλατικό τουρισμό στην Ελλάδα, και αφορά μεμονωμένους τουριστικούς πράκτορες, τουριστικά γραφεία και tour operators. Οι συμμετέχοντες στην πλατφόρμα εκμάθησης του Greek Bike Specialist από όλο τον κόσμο έχουν πλέον τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα του ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα, τα πιστοποιημένα ξενοδοχεία “Bike Friendly Hotels” και τους πιστοποιημένους συνεργάτες “Bike Friendly Partners”. Ταυτόχρονα, θα γνωρίσουν τις ποδηλατικές διαδρομές στο σύνολο της χώρας, τα κριτήρια που πληρούν και τις υπηρεσίες που παρέχουν τα πιστοποιημένα ξενοδοχεία “Bike Friendly Hotels”, και τέλος, θα γνωρίσουν τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητες των ποδηλατικών καταστημάτων και εταιρειών “Bike Friendly Partners” (ενοικιάσεις ποδηλάτων, οργανωμένες ποδηλατικές εκδρομές κ.λπ.).

Οι συμμετέχοντες που ολοκληρώνουν επιτυχώς την on-line διαδικασία εκμάθησης και πιστοποίησης, παραλαμβάνουν το πιστοποιητικό (certification) “Greek Bike Specialist” και είναι σε θέση να οργανώσουν τα ταξίδια των πελατών τους στις bike friendly γειτονιές της Ελλάδας, προχωρώντας σε συνεργασίες με τα μέλη του δικτύου Bike Friendly (ξενοδοχεία και ποδηλατικές εταιρείες).

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Greek Bike Specialist έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν οι τουριστικοί πράκτορες, είτε ως εκπρόσωποι κάποιου τουριστικού γραφείου ή ενός tour operator. Μετά την αρχική εγγραφή, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης των θεματικών ενοτήτων της e-learning διαδικασίας. Με την ολοκλήρωση της ανάγνωσης και της περιήγησης στο υποστηρικτικό υλικό, ακολουθεί ένα σύντομο ερωτηματολόγιο αξιολόγησης σε μορφή quiz. Για να θεωρηθεί επιτυχής η on-line παρακολούθηση του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να απαντήσουν σωστά σε τουλάχιστον επτά (7) από τις δέκα (10) ερωτήσεις, έχοντας τη δυνατότητα τριών (3) συνολικά προσπαθειών.

Μέσα σε λίγες ημέρες, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησης του μαθήματος και την επιτυχή έκβαση στο ερωτηματολόγιο αξιολόγησης, οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν στο e-mail τους, το πιστοποιητικό του Greek Bike Specialist.

“Η ανταπόκριση και η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση των επισκεπτών, όπως και των επαγγελματικών στο χώρο του τουρισμού, για ήπια τουριστικά προϊόντα (ποδηλατικές υπηρεσίες κ.λπ.) έδωσαν το έναυσμα για το νέο αυτό project της NatTour. Tο δίκτυο ‘Bike Friendly Hotels’ και ‘Bike Friendly Partners’, ένα εθνικό δίκτυο με ξενοδοχεία, καταλύματα και συνεργάτες ευαισθητοποιημένους στην εξυπηρέτηση των φίλων του ποδηλάτου, θα τέμνεται στο εξής με ένα αντίστοιχο (διεθνές) δίκτυο τουριστικών πρακτόρων ειδικευμένων στον ποδηλατικό τουρισμό της Ελλάδας. Με τις διευρυμένες bike friendly συνεργασίες, η NatTour επιδιώκει την περαιτέρω τόνωση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ιδιαίτερα του ποδηλατικού”, τόνισε η κα Βίκυ Καραντζαβέλου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΝatTour.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/03/2023
23/03/2023
22/03/2023
21/03/2023
20/03/2023