Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΠρωτότυπη εκδήλωση της Airfasttickets στην Αθήνα
Nickoman, ο... πρεσβευτής του ηλεκτρονικού τουρισμού

Πρωτότυπη εκδήλωση της Airfasttickets στην Αθήνα

Πρωτότυπη εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε η εταιρεία Airfasttickets.

Την περασμένη Δευτέρα στις 23 Ιουλίου, η εταιρεία Airfasttickets έκανε μια πρωτότυπη εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας το οποίο γέμισε από τους Nickoman! Οι Αθηναίοι λοιπόν γνώρισαν τον Nickoman τον πρεσβευτή του ηλεκτρονικού τουρισμού. Είναι η προσωποποίηση του λογοτύπου της εταιρίας που πήρε σάρκα και οστά. Η πρωτότυπη ιδέα marketing θέλει τον Nickoman να ζει ανάμεσά μας, να πηγαίνει στη δουλειά του, να παίρνει τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να πίνει καφέ, να ψωνίζει από τα μαγαζιά της πόλης μας, και να διασκεδάζει στα νυκτερινά μας κέντρα.

Με την ευκαιρία της ενσάρκωσης του Nickoman, αλλά και της δημιουργίας του νέου δικτυακού τόπου που στο τέλος της τουριστικής περιόδου θα παρουσιάσει η Airfasttickets, έγινε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, όπου ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Νίκος Κοκλώνης έδωσε στοιχεία για την πορεία του εισερχόμενου τουρισμού, αλλά και του εγχώριου τουρισμού βασισμένα στις εκατομμύρια αναζητήσεις και κρατήσεις που γίνονται από όλη την Ευρώπη μέσα από τους δικτυακούς κόμβους της Airfasttickets.

Παράλληλα, ο κ. Κοκλώνης παρουσίασε στους Έλληνες δημοσιογράφους την πορεία της Airfasttickets, της ελληνικής τουριστικής εταιρείας που κατέκτησε την Ευρώπη και συνεχίζει προς όλο τον κόσμο. Με το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης το 2009 η εταιρεία “γεννήθηκε” στον Πειραιά από Έλληνες επιχειρηματίες. Το 2010 αρχίζει να δυναμώνει και από 5 άτομα προσωπικό φθάνει στα 40. Επίσης, αλλάζει γραφεία και μετακομίζει στο κτίριο της οδού Ιάσωνος, στην “καρδιά” του Πειραιά.

Οι επιτυχίες όμως συνεχίζονται και το 2011 απλώνει τα φτερά της στην Ευρώπη και στους 4 πρώτους μήνες εκείνης της χρονιάς φτάνει τα 150.000 αεροπορικά εισιτήρια σε πωλήσεις στη Γερμανία και στην Ιταλία. Λόγω της μεγάλης ζήτησης σε αυτές τις αγορές και με στόχο πάντα την σωστή και βέλτιστη εξυπηρέτηση του πελάτη ανοίγει τα γραφεία της στο Βερολίνο. Η εμπορική της πολιτική και η ιδέα των προσφορών έχουν ως αποτέλεσμα η ελληνική αυτή εταιρία να βγάλει ταξιδιωτικές προσφορές σε όλη την Ευρώπη που την οδηγούν στο άνοιγμα των γραφείων στο Λονδίνο. Παρά την πολύ μεγάλη εξάπλωση της εταιρείας ο ελληνικός της χαρακτήρας παραμένει και μάλιστα υποστηρίζεται από το γεγονός ότι οι διευθυντές των γραφείων μας παραμένουν Έλληνες.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 η Airfasttickets έχει ήδη πάνω από 8 εκατ. πελάτες σε όλη την Ευρώπη και αλλάζει στρατηγική. Η εξάπλωση γίνεται ο βασικός της στόχος. Έτσι έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα νέων γραφείων σε Χονγκ Κονγκ και Πολωνία. Μέσα σε 2,5 χρόνια ένας κολοσσός γεννιέται με αφετηρία την Ελλάδα. Ξαφνικά όλα τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρονται στην ελληνική κρίση αλλά παράλληλα, και σε μια ελληνική τουριστική εταιρία που κατακτά την Ευρώπη. Οι αναφορές των Μέσων είναι άλλοτε άσχημες και υποβιβαστικές λόγω κρίσης και άλλοτε πολύ καλές λόγω των καλών εντυπώσεων που αφήνουν οι τουριστικές υπηρεσίες που πουλά η Airfasttickets στους ταξιδιώτες όλης της Ευρώπης.

“Η πορεία για την κορυφή συνεχίζεται και το 2012, όπου η Airfasttickets εξασφαλίζει συμβόλαια με τις μεγάλες πολυεθνικές αεροπορικές εταιρείες για πάνω από 1.200.000 αεροπορικά εισιτήρια. Φέτος, είναι η χρονιά μας και το νέο μας ξεκίνημα για την κατάκτηση όλου του κόσμου με τα νέα μας γραφεία στη Νέα Υόρκη”, δήλωσε ο κ. Κοκλώνης.

Το ελληνικό γραφείο το 2011 “έκλεισε” με κύκλο εργασιών 30 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των αεροπορικών εισιτηρίων, που σημαίνει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ χωρίς τα αεροπορικά εισιτήρια και περίπου 900.000 ευρώ κέρδος. Η εταιρία διαθέτει 10 εκατ. ευρώ ρευστότητα και υπολογίζεται ότι είναι από τις υγιέστερες και δυνατότερες στο χώρο του τουρισμού σε όλη την Ευρώπη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024