Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΤουριστικά ΓραφείαΤο 'high-end' της Ταϊλάνδης ταξιδεύει στην Ελλάδα
Νέες αγορές

Το 'high-end' της Ταϊλάνδης ταξιδεύει στην Ελλάδα

Είκοσι τουριστικά γραφεία εξερχόμενου τουρισμού ταξιδεύουν στην Ελλάδα σε ένα 9ήμερο fam trip που διοργανώνει το Argo Travel Group με τον τοπικό συνεργάτη του στην Ασία, την Travel Media Applications.

Η θέση του Argo Travel Group στην αγορά της νοτιοανατολικής Ασίας με τη συνεργασία της Travel Media Applications ενδυναμώνεται μετά από τις πρόσφατες δράσεις του δυναμικού ελληνικού DMC.

Μετά από την επιτυχία του προγράμματος διείσδυσης στην αγορά του Βιετνάμ που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του European Travel Group αποτελούμενου από τα 14 μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της χώρας που πουλάνε Ελλάδα με back-to-back γκρουπ μέσω του Argo Travel Group, ήρθε η σειρά της Ταϊλάνδης.

Παρ’όλη τη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα η οποία βρίσκεται υπό στρατιωτική κυβέρνηση μετά από το πρόσφατο πραξικόπημα, ο τουρισμός είναι ο κλάδος ο οποίος -όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας- αντιστέκεται.

Δεκάδες τουριστικά γραφεία εξερχόμενου τουρισμού έχουν ενημερωθεί στις πολλαπλές παρουσιάσεις για την Ελλάδα που έχει κάνει η Travel Media Applications για λογαριασμό του Argo Travel Group. Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Εξερχόμενου Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TTAA) έχει δεχτεί ως μέλος του το Argo Travel Group στηρίζοντας τις δράσεις του στην Ταϊλάνδη. Οι Ταϊλανδοί ταξιδιώτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τουριστικά προϊόντα του Argo Travel Group μέσα από την έκθεση TITF στην οποία συμμετείχε με περίπτερο τον περασμένο Φεβρουάριο. Από τη συμμετοχή στην έκθεση φάνηκε το έντονο ενδιαφέρον των Ταϊλανδών για την Ελλάδα οι οποίοι στην πλειοψηφία τους αναγνώριζαν την χώρα από τις φωτογραφίες του περιπτέρου είτε γιατί είχαν πάει και είχαν τις καλύτερες εμπειρίες, είτε γιατί την είχαν ήδη στα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Το αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών είναι το εκπαιδευτικό ταξίδι που διοργανώνει το Argo Travel Group με τη συνεργασία της Travel Media Applications στις 27 Μαΐου με 4 Ιουνίου με τη συμμετοχή 20 τουριστικών γραφείων εξερχόμενου τουρισμού της Ταϊλάνδης. Τα 20 τουριστικά γραφεία θα γνωρίσουν την Ελλάδα από τον βορρά ως το νότο. Με αφετηρία την Αθήνα θα επισκεφθούν Δελφούς, Μετέωρα, Θεσσαλονίκη, Σκιάθο, Σαντορίνη και Κρήτη σε ένα ταξίδι 9 ημερών.

Την περασμένη Παρασκευή 23 Μαΐου οι εκπρόσωποι των 20 τουριστικών γραφείων είχαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν την εμπειρία τους στην ελληνική φιλοξενία και γαστρονομία σε μία εκδήλωση που διοργανώθηκε στο ελληνικό εστιατόριο της Μπανγκόκ “Olive Greek & Mediterranean Cuisine”.

Στην εκδήλωση ο κ. Θεόδωρος Κουμέλης, ιδρυτής της Travel Media Applications, παρουσίασε την πρωτοβουλία και τις δράσεις του Argo Travel Group για την Ταϊλάνδη, η κα Έλενα Καρούμπη, ιδιοκτήτρια του Olive, ξενάγησε τους συμμετέχοντες στα μυστικά της Ελληνικής γαστρονομίας και τους έδειξε τον τρόπο παρασκευής του τζατζικιού που εντυπωσίασε γευστικά τους Ταϊλανδούς, ο κ. Wuttichai Worasing, μέλος του ΔΣ του TTAA, παρουσίασε τις εμπειρίες του από την Ελλάδα στην οποία έχει ταξιδέψει κατ’ επανάληψη, και ο κ. Στρατής Βουρσούκης, διευθυντής Ασίας του Argo Travel Group και της Travel Media Applications, παρουσίασε το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει το γκρουπ κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία που είχαν στην ελληνική κουζίνα και δήλωσαν μέσω της κας. Kamonalate Kananuwat, γενικής γραμματέως του TTAA, ότι μέσα από αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία νιώθουν πλέον εξοικειωμένοι με τις ελληνικές γεύσεις που σε αντίθετη περίπτωση θα ένιωθαν διστακτικοί να δοκιμάσουν κατά το ταξίδι τους. 

Όπως δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Κουμέλης, “Οι Ταϊλανδοί έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τον χαρακτήρα των Ελλήνων. Χρειάζονται χρόνο και αρκετή προσωπική επαφή για να νιώσουν εξοικείωση με κάποιον ώστε να ξεκινήσουν επιχειρηματική συνεργασία. Ο ρόλος μας εδώ είναι να τους γνωρίσουμε την Ελλάδα, την ελληνική φιλοξενία και τον προσωπικό τρόπο εξυπηρέτησης του Argo Travel Group το οποίο με εξειδικευμένα τουριστικά προϊόντα φτιαγμένα για τις ανάγκες της πελατείας του κάθε γραφείου ανοίγει μία νέα αγορά για την Ελλάδα παρά τις δύσκολες συνθήκες”.

“Οι συστηματικές και συντονισμένες προσπάθειες του Argo Travel Group σε συνεργασία με την Travel Media Applications για άνοιγμα των αγορών της Νοτιονατολικής Ασίας έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς” ανέφερε ο Διευθυντής του Argo Travel Group κ. Διαμαντής Πειθής. “Οι δράσεις μας στο Βιετνάμ ήδη μας φέρνουν γκρουπ για την Ελλάδα, είτε ως αυτόνομο προορισμό, είτε σε συνδυασμό με γειτονικές χώρες. Η Ταϊλάνδη, αγορά που απαιτεί περισσότερη υπομονή, ανταποκρίνεται επίσης ιδιαίτερα θετικά και ταχύτερα από ότι άλλες εταιρείες στο παρελθόν επιχείρησαν, ακριβώς γιατί μέσω της TMA είμαστε δίπλα τους και τους εξυπηρετούμε άμεσα και προσωπικά. Σύντομα το Argo Travel Group θα ξεκινήσει και το άνοιγμα άλλων αγορών του ASEAN που από την 1η Ιανουαρίου 2015 δημιουργούν την οικονομική ένωση κρατών AEC (ASEAN Economic Community)” τόνισε ο κ. Πειθής.

Σύμφωνα με τον κ. Πειθή, παρά την οποιαδήποτε κρίση, όλες οι αγορές έχουν τμήματα των καταναλωτών που δεν επηρεάζονται και δεν σταματάνε τα ταξίδια τους. Το Argo Travel Group έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει το “high-end” της Ταϊλάνδης και οποιασδήποτε αγοράς που ταξιδεύει ακόμα και σε δύσκολες περιόδους και σε αυτό το κοινό στοχεύει.

Να σημειώσουμε ότι Το Argo Travel Group, ένας τουριστικός οργανισμός με ιστορία άνω των 60 ετών , και η Travel Media Applications, μία εταιρεία τουριστικού marketing που 16 χρόνια πριν “είδε” την άνοδο του Internet και ίδρυσε τα ειδησεογραφικά TravelDailyNews, και το 2012 αναγνώρισε τη δυναμική προοπτική των χωρών του γκρουπ ASEAN για τον τουρισμό της Ελλάδας και μετοίκισε στην Ταϊλάνδη, είναι οι πρώτες εταιρείες στον κλάδο τους που συνεργατικά και συντονισμένα “μπήκαν” στη Νοτιοανατολική Ασία και παρουσίασαν την Ελλάδα.

Η συνεργασία αυτή βασίστηκε σε δύο σημαντικά χαρακτηριστικά των δύο εταιρειών, το τοπικό marketing από την TMA η οποία εξυπηρετεί την Ασιατική αγορά με την παράλληλη ίδρυση του TravelDailyNews Asia-Pacific και την ιστορικότητα και εμπειρία του Argo Travel Group που από το 1952 αναπτύσσεται και αντιστέκεται σε κάθε είδους κρίση του τουρισμού της Ελλάδας. Δύο χαρακτηριστικά που δημιουργούν εμπιστοσύνη και ασφάλεια στα ασιατικά τουριστικά γραφεία για να εντάξουν την Ελλάδα στα προγράμματά τους παρά την πολυετή αρνητική δημοσιότητα της χώρας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024