Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΒρετανοί: Βιαστείτε αν θέλετε διακοπές στην Ελλάδα ή τη Μεσόγειο – Απότομη αύξηση τιμών
Βρετανική αγορά

Βρετανοί: Βιαστείτε αν θέλετε διακοπές στην Ελλάδα ή τη Μεσόγειο – Απότομη αύξηση τιμών

Ο Βρετανικός τύπος καλεί τους Βρετανούς που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ισπανία, τη Πορτογαλία, τη Τουρκία, ή την Ιταλία να κάνουν άμεσα την κράτηση τους μιας και οι τιμές έχουν αυξηθεί έως και 19% σε ετήσια βάση στους κύριους Μεσογειακούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Οι τουρίστες που σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Πορτογαλία, τη Τουρκία, ή την Ιταλία καλούνται από δημοσιεύματα του Τύπου να κάνουν κράτηση τώρα αντί να περιμένουν καθώς οι τιμές των διακοπών συνεχίζουν να αυξάνονται.

Αναλύσεις της ONS, της Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας, σε πακέτα διακοπών για σημαντικούς προορισμούς δείχνουν ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί έως και 19% ετησίως στους κύριους ταξιδιωτικούς προορισμούς, αλλά και οι τιμές των πτήσεων έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 44%. Οι ειδικοί των καταναλωτών προέτρεψαν τους ανθρώπους στη Βρετανία να κάνουν κράτηση έγκαιρα και γρήγορα για να αποφύγουν πιθανές αυξήσεις τιμών το 2023.

Η μελέτη εξέτασε τους κύριους προορισμούς της Μεσογείου, όπως την Ισπανία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Κύπρος αλλά και την Τουρκία. Η Ελλάδα είχε τις πιο απότομες αυξήσεις τιμών με τις διακοπές μιας εβδομάδας να κοστίζουν κατά μέσο όρο 30% περισσότερο από πέρυσι. Για έναν ταξιδιώτη, η μέση τιμή ήταν 867 λίρες αυτό το καλοκαίρι. Οι τιμές έχουν επίσης αυξηθεί κατά ένα πέμπτο στην Ιταλία, την Ισπανία και την Τουρκία. Η Κύπρος έχει σημειώσει άνοδο 15%. Η Ισπανία εξακολουθούσε να προσφέρει τις φθηνότερες προσφορές, με ένα πακέτο διακοπών μιας εβδομάδας να κοστίζει 693 λίρες.

Άλλα και οι ανακοινώσεις των αεροπορικών εταιρειών προειδοποιούν για αυξήσεις τιμών. Ο Michael O’Leary, διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, δήλωσε ότι η εποχή των 9,99 λιρών για μια αεροπορική θέση δεν θα επιστρέψει «για τα επόμενα δύο χρόνια» λόγω των υψηλών τιμών του πετρελαίου, μιας και «υπάρχουν πολλά έξοδα εκεί έξω».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024