Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΔήμος Λέρου: Συμμετοχή του νησιού στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών της Helmepa
Περιβάλλον

Δήμος Λέρου: Συμμετοχή του νησιού στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών της Helmepa

Ο Δήμος Λέρου, με την βοήθεια των μικρών μαθητών του νησιού, συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών της HELMEPA, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Λέρου για ακόμα μία χρονιά συμμετείχε στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών της Helmepa.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του καθαρισμού διάφορων ακτών του νησιού μας που ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε αρχές Νοεμβρίου  με τη συμμετοχή όλων των σχολείων του νησιού μας.

Η πολύτιμη συμβολή των μικρών παιδιών που συνεισέφεραν ενεργά στην όλη προσπάθεια και ο ενθουσιασμός τους επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά πόσο  ευαισθητοποιημένα είναι τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας μία τόσο σοβαρή δράση.

Συμπληρώνοντας τα ειδικά δελτία καταγραφής απορριμμάτων στη διάρκεια του καθαρισμού, εντοπίστηκαν σκουπίδια,  αποτσίγαρα, καλαμάκια και πλαστικά μπουκάλια. 

Πρωτοβουλίες όπως η ανωτέρω όχι μόνο θα πρέπει να αναδεικνύονται αλλά και να επιδιώκονται συστηματικά ώστε να μας υπενθυμίζουν τη σημασία που έχει η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και να επιστρατεύεται η συλλογική προσπάθεια και η συμμετοχή.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους γονείς, στους διευθυντές ,στους εκπαιδευτικούς των παιδιών και στους πολίτες για την υποστήριξη και την προσπάθεια να προστατεύσουμε τις ακτές μας.

Το συντονισμό της όλης δράσης από την πλευρά του δήμου ανέλαβε η κα. Σοφία Σπύρου Ειδικός Συνεργάτης στο Γραφείο Δημοτικού, ενώ ακολουθεί αναλυτική παράθεση των φορέων και των σχολείων, τα μέλη των οποίων συνέδραμαν εθελοντικά στην ανωτέρω δράση.

Συγκεκριμένα έλαβαν μέρος στη δράση:

 1. Δήμος Λέρου
 2. 1ο 2/Θ Νηπιαγωγείο Λάκκιου Λέρου
 3. Το Δημοτικό Σχολείο Λακκιού
 4. Το Δημοτικό Σχολείο Αλίντων
 5. Το Δημοτικό Σχολείο Ξηροκάμπου
 6. Το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας
 7. 1ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Λέρου – Μπελλένειο
 8. 2ο Γυμνάσιο Λέρου – «Απόστολος και Ελευθέριος Ευαγγέλου»
 9. Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Λέρου  – Μπουλαφέντειο
 10. Τρίτο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Λέρου
 11. Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας
Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023