Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΕταιρίεςΈλληνας στην αντιπροεδρία ενός από τους μεγαλύτερους διεθνώς περιβαλλοντικούς οργανισμούς
Περιβάλλον

Έλληνας στην αντιπροεδρία ενός από τους μεγαλύτερους διεθνώς περιβαλλοντικούς οργανισμούς

Το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE) είναι μία από τις μεγαλύτερες μη κυβερνητικές οργανώσεις παγκοσμίως, με μέλη 100 εθνικές οργανώσεις από 77 χώρες σε όλες τις ηπείρους.

Αντιπρόεδρος του διεθνούς οργανισμού FEE εξελέγη ο κ. Νίκος Πέτρου, νυν πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), στις πρόσφατες αρχαιρεσίες που έγιναν διαδικτυακά.

Το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE) είναι μία από τις μεγαλύτερες μη κυβερνητικές οργανώσεις παγκοσμίως, με μέλη 100 εθνικές οργανώσεις από 77 χώρες σε όλες τις ηπείρους.

Ιδρύθηκε το 1981 για να προωθήσει την περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία – στην αρχή στην Ευρώπη και στη συνέχεια, μετά το 2000, σε δεκάδες χώρες παγκοσμίως.

Το FEE συντονίζει διεθνώς πέντε προγράμματα: “Οικολογικά Σχολεία”, το μεγαλύτερο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στον κόσμο με περισσότερα από 55.000 σχολεία σε 70 χώρες. “Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον”, σε 42 χώρες. “Μαθαίνω για τα Δάση”, σε 27 χώρες. “Γαλάζια Σημαία” για την αειφορική διαχείριση ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών, σε 49 χώρες. “Green Key” για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του τουρισμού, σε 65 χώρες.

Η ΕΕΠΦ είναι από τα παλαιότερα και πιο δραστήρια μέλη του FEE και χειρίζεται στην Ελλάδα και τα πέντε προγράμματά του από το 1992. Εκτός από τη “Γαλάζια Σημαία” και το “Green Key”, η ΕΕΠΦ έχει συνεργασία με τη ΝΑΤΤΟΥΡ, η οποία διαχειρίζεται το σήμα “Bike Friendly“.

Ο κ. Πέτρου, φυσιοδίφης και από τους πλέον γνωστούς φωτογράφους φύσης στην Ελλάδα, εκλέγεται, συνεχώς από το 2009, πρόεδρος της ΕΕΠΦ, της παλαιότερης και ανελλιπώς δρώσας μη κυβερνητικής οργάνωσης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Από το 2016 έχει εκλεγεί δύο φορές μέλος του 8μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του FEE. Από αυτή του τη θέση είναι μέλος της Διεθνούς Συντονιστικής Επιτροπής και της Διεθνούς Επιτροπής Κρίσεων του “Green Key”, μέλος της ομάδας διαμόρφωσης της νέας 10ετούς στρατηγικής του FEE ως το 2030, υπεύθυνος συντονισμού του Περιφερειακού Δικτύου των Αφρικανικών χωρών-μελών και, μέχρι πρόσφατα, υπεύθυνος για το πρόγραμμα “Μαθαίνω για τα Δάση”.

Τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι: πρόεδρος Lesley Jones (Ουαλία), ταμίας Ian Humphreys (Β. Ιρλανδία), Joaquin Diaz (Μεξικό), Laura Hickey (ΗΠΑ), Sasha Karajovic (Μαυροβούνιο), Sanskriti Menon (Ινδία) και Petra Schut (Ολλανδία).

Φέτος  η ΕΕΠΦ γιορτάζει τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της και η εκλογή του κ. Πέτρου σε μια ιδιαίτερα σημαντική θέση στο παγκόσμιο περιβαλλοντικό κίνημα υπογραμμίζει το κύρος και τη διεθνή της απήχηση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024