Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΦορείςΑπαγόρευση καπνίσματος σε καφέ και εστιατόρια της Γαλλίας από 1η Γενάρη

Απαγόρευση καπνίσματος σε καφέ και εστιατόρια της Γαλλίας από 1η Γενάρη

Τις τελευταίες στιγμές καπνίσματος απολαμβάνουν οι καπνιστές στη Γαλλία αλλά και όσοι ταξιδεύουν στη χώρα καθώς από 1η Γενάρη το κάπνισμα θα απαγορεύεται και στα καφέ, εστιατόρια και κλάμπ της […]

Τις τελευταίες στιγμές καπνίσματος απολαμβάνουν οι καπνιστές στη Γαλλία αλλά και όσοι ταξιδεύουν στη χώρα καθώς από 1η Γενάρη το κάπνισμα θα απαγορεύεται και στα καφέ, εστιατόρια και κλάμπ της χώρας. 11 μήνες μετά την απαγόρευση στους εργασιακούς χώρους, σχολεία, νοσοκομεία και καταστήματα τώρα η απαγόρευση επεκτείνεται και στα καφέ και εστιατόρια της Γαλλίας το οποίο όπως<...> εκτιμούν ορισμένοι ιδιοκτήτες καφέ αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να εκλείψει η ατμόσφαιρα των καφέ στη Γαλλία.

Όπως τόνισε η Υπουργός Υγείας της Γαλλίας Roselyne Bachelot όταν οι Γάλλοι καπνιστές γυρίσουν σπίτια τους από τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς δεν θα μπορούν πλέον κάνουν την αγαπημένη τους συνήθεια πραγματικότητα.

«Η απαγόρευση είναι γνωστή εδώ και ένα χρόνο ώστε κανένας να μην ξέρει ότι θα ισχύει από 1η Γενάρη», είπε η Υπουργός.

Ωστόσο, τα πρόστιμα θα είναι χαλαρά τις πρώτες μέρες εφαρμογής του μέτρου και η απαγόρευση θα επιβληθεί σταδιακά όπως είπε η αστυνομία.

Οι υποστηρικτές του μέτρου δηλώνουν ότι αυτό θα έχει θετικά αποτελέσματα καθώς φαίνεται ότι η χώρα λαμβάνει πιο σοβαρά υπόψιν της τα θέματα υγείας ιδίως μετά την απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους εργασίας και ότι δεν έχει επιπτώσεις στον τουρισμό.

Παρόλα αυτά, πολλοί ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων είναι σε αναβρασμό απαιτώντας να χαλαρώσουν οι περιορισμοί που θέτει το μέτρο ιδίως στην επαρχία όπου οι άνθρωποι έχουν συνδυάσει τα τοπικά μπαρ με το κάπνισμα λέγοντας ότι το μέτρο θίγει τον τρόπο ζωής των Γάλλων.

Η απαγόρευση στη Γαλλία έρχεται μετά και την απαγόρευση του καπνίσματος στα μπαρ της Βρετανίας και τέσσερα χρόνια μετά την απαγόρευση στην Ιρλανδία που έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που απαγόρευσε το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους.

Τα πρόστιμα θα είναι αρκετά τσουχτερά τόσο για Γάλλους όσο και για ταξιδιώτες φτάνοντας τα 450 ευρώ και τα 750 ευρώ για τους ιδιοκτήτες.

Ο πρόεδρος της ένωσης για την προστασία των δικαιωμάτων των μη καπνιστών Gerard Audureau εκτιμά ότι οι αντιδράσεις για το κάπνισμα σε καφέ και εστιατόρια θα έχουν μικρό όριο ζωής.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024