Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΦορείςΗ Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης φροντίζει για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης φροντίζει για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.) πραγματοποίησε στα τέλη Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο “Μελίνα Μερκούρη” του Δήμου Αθηναίων, μιαν εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων και δραστηριοτήτων της, με έμφαση στον […]

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.) πραγματοποίησε στα τέλη Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη" του Δήμου Αθηναίων<...>, μιαν εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων και δραστηριοτήτων της, με έμφαση στον τομέα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης. Στους χώρους του Κέντρου είχαν εκτεθεί αφ'ενός οι εντυπωσιακές γραφικές παρουσιάσεις των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων Σχολείων από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Εταιρίας και αφ'ετέρου περί τα 100 ζωγραφικά έργα μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Φύση Χωρίς Σκουπίδια", ειδικά επιλεγμένα για την ετοιμασία ημερολογίου του 2000 που τυπώθηκε με αυτό το θέμα.
Στο πλαίσιο αυτού του διημέρου, το βράδυ της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου, η απονομή του ετήσιου βραβείου "Βύρωνα Αντίπα" που η Εταιρία έχει θεσπίσει για την ηθική επιβράβευση δράσεων και ενεργειών ατόμων, οργανισμών ή μή κυβερνητικών φορέων που αποδεδειγμένα συνετέλεσαν αποτελεσματικά στην προστασία της Ελληνικής φύσης και του περιβάλλοντος.
Το βραβείο Αντίπα 1999 απονεμήθηκε στο Δήμο της ακριτικής Τήλου για τις σύντονες προσπάθειές του που, με τη συμπαράσταση των κατοίκων, οδήγησαν στην πλήρη απαγόρευση κάθε κυνηγετικής δραστηριότητας στο νησί, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί οι πληθυσμοί πολλών ειδών πουλιών και κυρίως οι πέρδικες που είχαν μειωθεί πολύ στο παρελθόν. Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος της Τήλου κ. Αλιφέρης, με παρουσία πολλών επισήμων και πλήθους προσκεκλημένων μελών και φίλων της Εταιρίας. Στη σύντομη ομιλία του, ο κ. Αλιφέρης αναφέρθηκε στις εξαιρετικά θετικές προοπτικές που ανοίγονται για την επιθυμητή συντήρηση του φυσικού περιβάλλοντος στο όμορφο ακριτικό χώρο της Τήλου με τη στενή συνεργασία που εγκαινιάζεται μεταξύ του Δήμου και της Ε.Ε.Π.Φ.<.> σε στόχους κοινού ενδιαφέροντος.
Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου ήταν η σειρά των εκατόν ογδόντα μαθητών από όλη την Ελλάδα, με τους εκπαιδευτικούς, γονείς τους και φίλους, να εκθέσουν με ωραίο τρόπο, σε γραφική αλλά και ζωντανή παρουσίαση, τις δραστηριότητές τους στα πλαίσια των εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που χειρίζεται η Ε.Ε.Π.Φ. και στα οποία συμμετέχουν, όπως "Οικολογικά Σχολεία", "Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον" και "Φύση Χωρίς Σκουπίδια".
Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί αλλά και οι παρόντες προσκεκλημένοι και επισκέπτες εκφράστηκαν με ενθουσιασμό για την ευκαιρία του αποτελεσματικού αυτού τρόπου άμεσης παρουσίασης και επικοινωνίας που τονώνει τις προσπάθειες των παιδιών, των εκπαιδευτικών τους και της διαχειρίστριας των προγραμμάτων Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, επιτυγχάνοντας παράλληλα και τον ευρύτερο στόχο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024