Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΦορείςΚουβέλης: Εθνική υπόθεση η προστασία και αποκατάσταση του περιβάλλοντος
Ερώτηση για τις μετακινήσεις των Δασαρχών Πάρνηθας και Πεντέλης

Κουβέλης: Εθνική υπόθεση η προστασία και αποκατάσταση του περιβάλλοντος

Ερωτηματικά εγείρει, κατά τον υπεύθυνο του Τομέα Περιβάλλοντος του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Σπύρο Κουβέλη, η ξαφνική μετακίνηση των Δασαρχών Πάρνηθας και Πεντέλης κ.κ. Αμοργιανώτη και Ρήγα, καθώς και του Διευθυντή Αναδασώσεων Αττικής κ. `Ανδρου, κάνοντας λόγο σε δηλώσεις του για συγκάλυψη ευθυνών…

Ερωτηματικά εγείρει, κατά τον υπεύθυνο του Τομέα Περιβάλλοντος του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Σπύρο Κουβέλη, η ξαφνική μετακίνηση των Δασαρχών Πάρνηθας και Πεντέλης κ.κ. Αμοργιανώτη και Ρήγα, καθώς<...>και του Διευθυντή Αναδασώσεων Αττικής κ. `Ανδρου, κάνοντας λόγο σε δηλώσεις του για συγκάλυψη ευθυνών, από πλευράς της Κυβέρνησης, σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, όταν τα σχέδια αναδάσωσης βρίσκονται σε φάση υλοποίησης.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης, σε δήλωσεις του, ανέφερε:


  • Αναρωτιόμαστε, για την καταλληλότητα του χρόνου που επελέγη από την κυβέρνηση για την απομάκρυνση, από τις νευραλγικής σημασίας θέσεις τους, των ανθρώπων που σήκωσαν το φορτίο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Είναι άραγε τα εξιλαστήρια θύματα της καταστροφής;
  • Αναρωτιόμαστε, αν η αντικατάσταση των στελεχών που εκπόνησαν τα σχέδια αναδάσωσης και αντιπλημμυρικής προστασίας μετά τις πυρκαγιές, και ενώ τα σχέδια αυτά βρίσκονται στο μέσον της υλοποίησής τους, έχει καμία λογική. Η κυβέρνηση, αφού καθυστέρησε τον όποιο σχεδιασμό για την αποκατάσταση των καταστροφών, προκηρύσσοντας εκλογές στο μέσον του καλοκαιριού, για να διατηρηθεί στην εξουσία, τώρα επανέρχεται με τις αλλαγές αυτές, δημιουργώντας νέο πρόσκομμα και καθυστέρηση στην αποκατάσταση των ζημιών και την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος.
  • Αναρωτιόμαστε, η κυβέρνηση επιθυμεί άραγε την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, ή έχει άλλα σχέδια για τις πυρόπληκτες περιαστικές περιοχές;
  • Αναρωτιόμαστε, αν οι μετακινήσεις των έμπειρων αυτών στελεχών, σε θέσεις χωρίς νευραλγική σημασία , έχει να κάνει με την επιλογή τους να μην αποκρύψουν τις πολιτικές ευθύνες που βαρύνουν ξεκάθαρα την κυβέρνηση για την τραγωδία που η χώρα μας έζησε, φέτος το καλοκαίρι.
  • Αναρωτιόμαστε, αν η μετακίνηση των στελεχών έχει να κάνει με το θάρρος τους να πουν την αλήθεια, ότι η Πάρνηθα δεν μπορεί να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση, ανατρέποντας έτσι την επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος από την κυβέρνηση.


Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θεωρεί ότι η προστασία και αποκατάσταση του περιβάλλοντος και η θωράκιση των πολιτών απέναντι στις πλημμύρες αποτελούν εθνική υπόθεση, και είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζονται με γνώμονα τις μικροπολιτικές επιλογές και την συγκάλυψη ευθυνών. Καλεί δε για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση, να αναλάβει τις ευθύνες της, και επιτέλους, ύστερα από 6 και πλέον μήνες, να αντιμετωπίσει τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της καταστροφής, με σχέδιο και προοπτική.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024