Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΡόδος: Διοργανώνεται εσπερίδα για το περιβάλλον – Όλες οι λπετομέρειες
Περιβάλλον

Ρόδος: Διοργανώνεται εσπερίδα για το περιβάλλον – Όλες οι λπετομέρειες

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί, στο ιστορικό κτίριο του Θέρμαι, στην Ρόδο, την Παρασκευή 24 Μαρτίου.

Μια πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση υπερ του περιβάλλοντος υιοθέτησε ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο σύλλογος διοργανώνει εσπερίδα με θέμα: «Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το περιβάλλον. Προοπτικές και δράσεις.»

Ο έντονος προβληματισμός, που έχει αναπτυχθεί, σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της ιματικής αλλαγής και η συμφωνία Rhodes Co Lab, που υπεγράφη μεταξύ TUI και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Δήμο της Ρόδου, έδωσαν το έναυσμα για την υλοποίηση αυτής της εσπερίδας. Στόχος είναι η λήψη άμεσων αποφάσεων, προκειμένου τα Δωδεκάνησα να εδραιωθούν ως ένας εμβληματικός “βιώσιμος” τουριστικός προορισμός.

Σημειώνεται πως όλες οι προτάσεις και οι δράσεις, που θα προκύψουν από την εκδήλωση, θα προωθηθούν στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες και να προβληθούν επικοινωνιακά και στοχευμένα.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι οι εξής:
  • Σωτήρης Μυλωνάς, σύμβουλος αειφορίας
  • Θόδωρος Αργυρίου, Επιθεωρητής Υγιεινής & Ασφάλειας της CRISTAL INTERNATIONAL STANDARDS
  • Νατάσσα Αντωνοπούλου, Εκπρόσωπος Green Key & ΕΕΠΦ
  • Παναγιώτα Λάμπρου, Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ, Sustainability Manager Mediterranean Hotels
  • Χρήστος Μητσοκαπας, Αρχιτέκτων ΑΠΘ, Quality Manager Ομίλου Mediterranean Hotels
  • Δρ. Ιωάννης Παππάς, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, GREEN EVOLUTION AE, Διευθυντής Μεσογείου, Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού
  • Δρ.Χρήστος Γαμβρούδης, Γενικός Διευθυντής ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου
  • Θα συμμετάσχει στην συζήτηση μέσω Zoom και ο καθηγητής του Bournemouth University, Δημήτρης Μπούχαλης

Οι αξιόλογοι ομιλητές θα αναπτύξουν διεξοδικά την Περιβαλλοντική Διαχείριση, δίνοντας έμφαση, στην ανακύκλωση, στην ενέργεια, στο food waste και σε όλες τις νέες νομοθετικές απαιτήσεις που θα πρέπει να διαχειριστούμε εφεξής.

Στόχος της εκδήλωσης, είναι να τονιστεί η απόλυτη προτεραιότητα των θεμάτων προστασίας του Περιβάλλοντος και πως αυτό μπορεί να βοηθήσει την Ρόδο, να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα, ως τουριστικός προορισμός.

Θα ακολουθήσει διάλογος – συζήτηση με συντονιστή τον δημοσιογράφο, Νεκτάριο Καλογήρου.

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί, στο ιστορικό κτίριο του Θέρμαι, στην Ρόδο, την Παρασκευή 24 Μαρτίου και απευθύνεται στα μέλη του Συλλόγου, στους τοπικούς φορείς και τα διευθυντικά στελέχη & προϊσταμένους τμημάτων των ξενοδοχείων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024