Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΡόδος: Οι συνοδοί της TUI μετακινούνται με ποδήλατα – Μειώνεται ο στόλος των αυτοκινήτων
Περιβάλλον

Ρόδος: Οι συνοδοί της TUI μετακινούνται με ποδήλατα – Μειώνεται ο στόλος των αυτοκινήτων

Το πιλοτικό έργο ηλεκτρονικών ποδηλάτων αποτελεί μέρος της δέσμευσης της TUI για τη βιωσιμότητα.

Η Ρόδος είναι ένας σημαντικός προορισμός για την TUI για την ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών βιωσιμότητας. Για το σκοπό αυτό ιδρύθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα Destination Co-Lab Rhodes, το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει και σε άλλους προορισμούς διακοπών.

Βασικός πυλώνας για της χάραξη της πολιτικής της TUI είναι τόσο οι μεγάλες πρωτοβουλίες στρατηγικής, όσο και τα μικρότερα έργα, που μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα και να συνεισφέρουν στο θετικό αντίκτυπό των προορισμών.

Σε αυτό το πλαίσιο, πλέον τα στελέχη της TUI στη Ρόδο επισκέπτονται τα ξενοδοχεία με ποδήλατο. Μέχρι στιγμής τα 250 στελέχη στο νησί εξυπηρετούνται με 30 ηλεκτρικά ποδήλατα και 30 συμβατά ποδήλατα.

Τα ποδήλατα TUI θα συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών αερίου, παρέχοντας πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές μεταφοράς. Τα στελέχη Ρόδου θα χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά ποδήλατα για αποστάσεις μεγαλύτερες από 40 λεπτά με τα πόδια, ενώ συμβατά ποδήλατα θα είναι διαθέσιμα στην ομάδα για αποστάσεις μεγαλύτερες από 20 λεπτά. Ο αριθμός των διαθέσιμων αυτοκινήτων θα μειωθεί από περισσότερα από 100 σε 60. Μέχρι το 2024, ο αριθμός αυτός θα μειωθεί περαιτέρω. Το πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικών ποδηλάτων φέρνει το νησί ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο του να είναι κλιματικά ουδέτερο μέχρι το 2030.

«Τα σύντομα ταξίδια με το αυτοκίνητο ανήκουν ολοένα και περισσότερο παρελθόν. Οι συνάδελφοι στις υπηρεσίες επισκεπτών χρησιμοποιούν ηλεκτρικά ποδήλατα και συμβατά, όταν πηγαίνουν από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο στο νησί. Μόνο για τις μεγαλύτερες αποστάσεις θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα. Το Co-Lab Rhodes είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε το πιλοτικό έργο και να αποκτήσετε γνώσεις», τονίζει ο Sebastian Ebel, διευθύνων σύμβουλος της TUI.

Ο όμιλος TUI, το TUI Care Foundation και οι κυβερνήσεις της περιοχής του Νοτίου Αιγαίου και της Ελλάδας ένωσαν τις δυνάμεις τους τον Ιανουάριο του 2022 και ίδρυσαν το Destination Co-Lab Rhodes για να αναπτύξουν από κοινού έναν προορισμό διακοπών βιώσιμα σε όλα τα επίπεδα.

Το πιλοτικό έργο ηλεκτρονικών ποδηλάτων αποτελεί μέρος της δέσμευσης της TUI για τη βιωσιμότητα. Στις αρχές του έτους, η TUI παρουσίασε την ατζέντα της για την αειφορία, η οποία περιλαμβάνει φιλόδοξα σχέδια και στόχους που θα επιτρέψουν να ξεδιπλωθούν τα θετικά αποτελέσματα του τουρισμού και να μειωθεί σημαντικά το οικολογικό αποτύπωμα της εταιρείας. Οι μειώσεις των εκπομπών αποτελούν σημαντικό μέρος αυτής της δέσμευσης για περισσότερη βιωσιμότητα. Το 99% των εκπομπών της TUI παράγονται στους τομείς των αεροπορικών εταιρειών, της κρουαζιέρας και των ξενοδοχείων.

Η TUI έχει θέσει φιλόδοξους στόχους μείωσης για το 2030, οι οποίοι έχουν επικυρωθεί και επιβεβαιωθεί από την ανεξάρτητη πρωτοβουλία Science Based Targets. Ωστόσο, οι εκπομπές παράγονται επίσης απευθείας στους προορισμούς – αν και σε συγκριτικά μικρότερες ποσότητες. Με τη δική της στρατηγική για βιώσιμες μεταφορές στον προορισμό, η TUI εργάζεται για τη μείωση των εκπομπών και σε αυτές τις περιοχές και θα προσφέρει πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για τις τοπικές μεταφορές στον προορισμό διακοπών.

Τα ποδήλατα έχουν λάβει μεγάλη δημοφιλία στη Ροδο, αφού 10 ξενοδοχεία έχουν ήδη πιστοποιηθεί με το σήμα Bike Friendly Hotels.

  1. PORTO ANGELI BEACH RESORT
  2. OLYMPIC PALACE RESORT HOTEL & CONVENTION CENTER
  3. MITSIS ALILA RESORT & SPA
  4. MITSIS FALIRAKI BEACH HOTEL & SPA
  5. MITSIS GRAND HOTEL BEACH HOTEL
  6. MITSIS LA VITA BEACH HOTEL
  7. MITSIS LINDOS MEMORIES RESORT & SPA
  8. MITSIS PETIT PALAIS BEACH HOTEL
  9. MITSIS RODOS MARIS RESORT & SPA
  10. MITSIS RODOS VILLAGE BEACH HOTEL & SPA
TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024