Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονSocioCoast: Διαγωνισμός για την ανάδειξη της βιοποικιλότητας των παραλιών της Κρήτης
Περιβάλλον

SocioCoast: Διαγωνισμός για την ανάδειξη της βιοποικιλότητας των παραλιών της Κρήτης

Οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού, που θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, καλούνται να επισκεφτούν μια από τις 6 πιλοτικές περιοχές στην Κρήτη και να ανεβάσουν στην εφαρμογή SocioCoast φωτογραφία από το είδος πανίδας ή χλωρίδας που συνάντησαν στην παραλία.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ”SocioCoast” «Ενίσχυση της προβολής παραλιών και παράκτιων περιοχών και αναφορών προβλημάτων με Πληθοπορισμό» του Προγράμματος Interreg V-A  Ελλάδα – Κύπρος, προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες της Κρήτης να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την χρήση της κινητής εφαρμογής του έργου, σε 6 πιλοτικές περιοχές του νησιού, που διαθέτουν Γαλάζια Σημαία.

Πρόκειται για διαδικτυακή εφαρμογή που προσφέρει στο χρήστη πληροφορίες για το φυσικό περιβάλλον επιλεγμένων ακτών της Κρήτης και της Κύπρου, μετεωρολογικά και ωκεανογραφικά δεδομένα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την βιοποικιλότητα και τις τουριστικές παροχές της παραλίας. Κάποιες από τις πληροφορίες θα προέρχονται μέσα από δεδομένα που έδωσαν απλοί επισκέπτες της περιοχής, καθώς η εφαρμογή δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να συνεισφέρει από την μεριά του προσθέτοντας νέα δεδομένα ή αναφέροντας προβλήματα και περιβαλλοντικές παραβάσεις που τυχόν πέσουν στην αντίληψή του.

Οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού, που θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023,  καλούνται να επισκεφτούν μια από τις 6 πιλοτικές περιοχές στην Κρήτη (Αδελιανός Κάμπος Α /Aquila Rithymna Beach, Δήμος Ρεθύμνης, Κοκκίνη Χάνι / Knossos Beach, Δήμος Χερσονήσου, Καστρί/Creta Maris, Δήμος Χερσονήσου, Ελούντα/Porto Elounda, Δήμος Αγ. Νικολάου, Σχίσμα, Δήμος Αγ. Νικολάου, Βάι/Φοινικόδασος, Δήμος Σητείας) και να ανεβάσουν στην εφαρμογή SocioCoast φωτογραφία από το είδος πανίδας ή χλωρίδας που συνάντησαν στην παραλία.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023