Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΤα 6 πιο βιώσιμα νησιά της Ελλάδας – Πρωταγωνιστής το Αιγαίο Πέλαγος
Ελληνικά νησιά

Τα 6 πιο βιώσιμα νησιά της Ελλάδας – Πρωταγωνιστής το Αιγαίο Πέλαγος

Οι Λειψοί εξελίσσονται σε έναν οικολογικό παράδεισο χωρίς οργανωμένες ξαπλώστρες και η Τήλος διαφοροποιείται για την ενεργειακή αυτονομία της.

Στη δημοσιότητα δόθηκε ο κατάλογος με τα έξι ελληνικά νησιά που διακρίνονται σε επίπεδο βιωσιμότητας, στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος του ΕΟΤ, όπως ανακοίνωσε το Euronews.

Η λίστα περιλαμβάνει την Τήλο, την Ύδρα, την Αστυπάλαια, την Πάρο, τους Λειψούς και την Άνδρο.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο, η Αστυπάλαια, ξεχωρίζει για το επαναστατικό εγχείρημα μετατροπής της στο πρώτο «έξυπνο» και αειφόρο νησί της Μεσογείου.

Οι Λειψοί εξελίσσονται σε έναν οικολογικό παράδεισο χωρίς οργανωμένες ξαπλώστρες και η Τήλος διαφοροποιείται για την ενεργειακή αυτονομία της μέσα από την αξιοποίηση αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Σε ένα άλλο επίπεδο, στην Ύδρα δεν επιτρέπεται η χρήση μηχανοκίνητων οχημάτων, ενώ στην Πάρο καταβάλλονται προσπάθειες για δραστική μείωση των απορριμμάτων.

Ολοκληρώνοντας τις προτάσεις του καταλόγου, η Άνδρος αναδεικνύεται για τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται για την ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς τη σημασία του υποθαλάσσιου οικοσυστήματος.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024