Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΞεκίνησαν οι αιτήσεις εγγραφής στo Zero Waste HoReCa Hub – Ποιους αφορά
Νέα Ψηφιακή Πλατφόρμα Εκπαίδευσης

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εγγραφής στo Zero Waste HoReCa Hub – Ποιους αφορά

Zero Waste

Μέσα από μια εύκολη διαδικασία, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου καφεστίασης και φιλοξενίας, ανεξαρτήτου γεωγραφικής θέσης, μπορούν να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα»

Η κυκλική οικονομία και η ανακύκλωση των απορριμμάτων πλέον βρίσκονται στο επίκεντρο των επιχειρήσεων που θέλουν να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, αλλά και να συνδράμουν στο μηδενικό αποτύπωμα.

Μέσα από μια εύκολη διαδικασία, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου καφεστίασης και φιλοξενίας, ανεξαρτήτου γεωγραφικής θέσης, μπορούν να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα», μέσα από τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης και αναγνώρισης Zero Waste HoReCa Hub.

Μέσα από την συμμετοχή της σε ένα Δίκτυο που προάγει την Ανακύκλωση και την Κυκλική Οικονομία, η κάθε επιχείρηση HoReCa συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην ενίσχυση του ποσοστού ανακύκλωσης σε εθνικό επίπεδο, αναλαμβάνοντας έμπρακτα την κοινωνική και περιβαλλοντική της ευθύνη, που αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για τους σύγχρονους πελάτες και καταναλωτές.

Παράλληλα, οι εγγεγραμμένες επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση σε στοιχεία χρήσιμα που αφορούν:

  • Στην τρέχουσα νομοθεσία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ως προς τα πλαστικά μιας χρήσης.
  • Σε βέλτιστες πρακτικές και συμβουλές ορθής συλλογής και διαχείρισης απορριμμάτων και διαχωρισμού των υλικών στην πηγή.
  • Σε ειδικές φόρμες παρακολούθησης και καταγραφής των δικών τους μετρήσιμων αποτελεσμάτων.
TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024