Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Mικρών Nησιών στα Κύθηρα
Συνέδρια

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Mικρών Nησιών στα Κύθηρα

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Mικρών Nησιών που πλέον έχει γίνει θεσμός, φέτος διοργανώθηκε στα Κύθηρα, σε συνεργασία με το Δίκτυο Μικρών Νησιών και το Δήμο Κυθήρων, από 5 έως 7 Οκτωβρίου.

Το συνέδριο με θέμα “Μικρά Νησιά: Ο Πλούτος της χώρας, Νησιωτικότητα, Ανταγωνιστικότητα, Ανάπτυξη” είναι ένα πολυσήμαντο γεγονός για τα μικρά νησιά της χώρας και της Περιφέρειας Αττικής, σε μια εποχή που τα άλυτα προβλήματα δεκαετιών απειλούν την ύπαρξη αυτών των φάρων ελπίδας και δημιουργίας. Στο συνέδριο εξετάστηκαν τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τα μικρά νησιά και οι προοπτικές επίλυσής τους, έγιναν ομιλίες, παρεμβάσεις και συζητήσεις που αφορούν τον Καλλικράτη, την ακτοπλοϊκή σύνδεση, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη.

Στα Κύθηρα βρέθηκε και ο ευρωβουλευτής κ. Σπύρος Δανέλλης με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμμετέχοντας στο συνέδριο. Στην ομιλία του, εντός της θεματικής ενότητας “Μικρά Νησιά και Ευρωπαϊκή Ένωση (Περιφερειακή Ανάπτυξη, Τουρισμός, Μεταφορές)”, ο κ. Δανέλλης αναφέρθηκε στη Γραπτή Δήλωση του ΕυρωΚοινοβουλίου για το Σύμφωνο των Νησιών που συγκέντρωσε τη στήριξη του σώματος τον Ιανουάριο του 2012, αλλά και στις προοπτικές και τα προβλήματα της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024