Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΆ. Γκερέκου: Ο Δήμος Φυλής μπορεί να αναδειχθεί σε εναλλακτικό προορισμό της Αττικής
Προώθηση προορισμού

Ά. Γκερέκου: Ο Δήμος Φυλής μπορεί να αναδειχθεί σε εναλλακτικό προορισμό της Αττικής

Ο Δήμος Φυλής μπορεί να επανατοποθετηθεί και να μετεξελιχθεί σε νέο, αειφόρο και εναλλακτικό προορισμό με έμφαση τον πεζοπορικό, αναρριχητικό, ιστορικό-πολιτιστικό και θρησκευτικό τουρισμό.

Η αποτελεσματικότερη τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη και προβολή της περιοχής του Δήμου Φυλής, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχε χθες στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, με τον δήμαρχο Φυλής, κ. Χρήστο Παππού, και τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Στόχος της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργειών για την αξιοποίηση των κρυμμένων θησαυρών της Αττικής και τη στήριξη των επιχειρηματιών της περιοχής, ήταν η επανατοποθέτηση και μετεξέλιξη του Δήμου Φυλής σε νέο, αειφόρο και εναλλακτικό προορισμό με έμφαση τον πεζοπορικό, αναρριχητικό, ιστορικό-πολιτιστικό και θρησκευτικό τουρισμό.

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη στον Δήμο Φυλής

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Προβολής, κ. Γιώργος Αβράμης, η αντιδήμαρχος Φυλής, κα Ελένη Λιάκου και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Φυλής “Πάρνηθα”, κ. Γιώργος Μαυροειδής.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν η περαιτέρω προβολή των σημαντικών μοναστηριών και των πεζοπορικών μονοπατιών ή αναρριχητικών διαδρομών που υπάρχουν στην Πάρνηθα, η δημιουργία νέων δραστηριοτήτων αλλά και η μέγιστη αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων δράσεων και φεστιβάλ, καθώς και οι βιοκλιματικά έξυπνες παρεμβάσεις στον ελεύθερο χώρο με τη δημιουργία οικοπάρκων και με έμφαση στην καινοτομία και την αειφόρο ανάπτυξη.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ παρακολούθησε, επίσης, σύντομο βίντεο τουριστικής προβολής του Δήμου Φυλής και παρέλαβε μια περιεκτική πρόταση για την ανάδειξη του σε τουριστικό προορισμό της Αττικής.

Η κα Γκερέκου περιεργάζεται το  γιορντάνι της αρβανίτικης φορεσιάς, που έλαβε ως δώρο από τον Δήμαρχο Φυλής, Χρ. Παππού.
Η κα Γκερέκου περιεργάζεται το  γιορντάνι της αρβανίτικης φορεσιάς, που έλαβε ως δώρο από τον δήμαρχο Φυλής, κ. Χρ. Παππού.

Ο ΕΟΤ αρωγός στην προσπάθεια αλλαγής του brand name της περιοχής
Μετά τη λήξη της συνάντησης, η κα Γκερέκου δήλωσε: “Οι απίθανες κρυμμένες ομορφιές του Δήμου Φυλής, το μοναδικό οικοσύστημα, η βιοποικιλότητα και ο δασικός πλούτος της Δυτικής Πάρνηθας μπορούν να αναδείξουν την περιοχή ως έναν σημαντικό εναλλακτικό προορισμό της Αττικής για διάφορα είδη τουρισμού, όπως αθλητικό, θρησκευτικό, ιστορικό και πολιτιστικό. Ο ΕΟΤ θα σταθεί αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια, την οποία θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα με στόχο να δοθεί νέα ώθηση στον τόπο και να αλλάξει το brand name της περιοχής”.

Όπως συμφωνήθηκε, η συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων θα επαναληφθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, αυτή τη φορά στο κτίριο του ΕΟΤ.

Κεντρική φωτό: Η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Ά. Γκερέκου στο Δημαρχείο Φυλής με τους (από αριστερά), κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρο του ΕΕΑ, δήμαρχο Φυλής, κ. Χρ. Παππού, και τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Προβολής, κ. Γ. Αβράμη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024