Τελευταία νέα
HomeΠροορισμοίΆ. Γκερέκου: Στρατηγικός στόχος η τουριστική προβολή του Ολύμπου και της παραολύμπιας περιοχής
Τουριστική Πολιτική

Ά. Γκερέκου: Στρατηγικός στόχος η τουριστική προβολή του Ολύμπου και της παραολύμπιας περιοχής

Γκερέκου
Η δημοσιογραφική ομάδα

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, συμμετείχε σε δράσεις προώθησης του τουρισμού στην Πιερία, όπως το Φεστιβάλ Ολύμπου, ο Olympus Marathon, και δραστηριότητες αειφόρου τουρισμού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – Σε δράσεις οι οποίες προωθούν το μοναδικό καλειδοσκόπιο αυθεντικών εμπειριών, που προσφέρει η Πιερία, συμμετείχε η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, κατά την επίσκεψή της στην περιοχή στις 29 και 30 Ιουνίου.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ απηύθυνε χαιρετισμό στη διαδραστική παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο αρχαίο Δίον, καθώς και στην έναρξη του αγώνα ορεινού τρεξίματος Olympus Marathon, που πραγματοποιήθηκε τις ίδιες ημερομηνίες με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλο τον κόσμο.

Γκερέκου

Επίσης, η κα Γκερέκου συμμετείχε σε ξενάγηση και οινογευσιγνωσία στους βιολογικούς αμπελώνες του κτήματος Κούρτη καθώς και σε γεύμα μοναστηριακής γαστρονομίας στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, ενώ είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει και εντυπωσιακή πτήση με αερόστατο από το Αρχαίο Δίον μέχρι τον Σβορώνο Πιερίας για την προώθηση των βιώσιμων και αειφόρων μορφών τουρισμού στην περιοχή.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της, η Πρόεδρος του ΕΟΤ υπενθύμισε σε δηλώσεις της την πρόσφατη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών με θέμα την ανάδειξη και ανάπτυξη των ορεινών περιοχών, μέσα από το παράδειγμα του Ολύμπου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η προβολή του Ολύμπου και της ευρύτερης παραολύμπιας περιοχής αποτελεί στρατηγικό στόχο για τον ΕΟΤ, το Υπουργείο Τουρισμού, αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Η Πιερία πρέπει να γίνει αυτό που πραγματικά αξίζει ένας πρότυπος τουριστικός προορισμός που εμπεριέχει πολύ σημαντικά στοιχεία πολιτισμού.»

Σχετικά με τον  Olympous Festival, η κ. Γκερέκου τόνισε ότι η Πιερία εκτός των άλλων στοιχείων της έχει και έντονα πολιτισμό και τέχνη. “Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα σε αυτή την περιοχή υπάρχει πολιτισμός και το Olympus Festival εδώ και 53 χρόνια προσφέρει πολιτισμό. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Olympus Festival κ. Παπαχρήστος αξίζει συγχαρητήρια για όλες αυτές τις προσπάθειες που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια. Ο ΠΟΤΑΠ με τον πρόεδρο του τον κ.Γιώργο Καραλή και τον διευθυντή του κ. Βασίλη και εμείς έχουμε πλέον δεσμευτεί σε μια ομάδα που στόχο έχει να αναδείξει σε όλο τον κόσμο με δυνατή φωνή και υψηλή ποιότητα από πλευράς προβολής τον τόπο αυτόν. Ο τόπος της Πιερίας είναι ένας ιερός τόπος γεμάτος πολιτισμό. Το Olympus Festival εδώ και 53 χρόνια παράγει  και συνδέει ανθρώπους και χώρες με έργα πολιτισμού, θέατρο, μουσική και εικαστικά, δίπλα στους αρχαιολογικούς χώρους του Δίον, και πρέπει και οφείλουμε να το προβάλλουμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Olympus Festival είναι ένα τεράστιο όχημα που μπορεί να ταξιδέψει την Πιερία παντού και με εξαιρετικά καλά αποτελέσματα προβολής. Αλλά και ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου που έχει το mega brand είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, αλλά όπως πιστεύω προσωπικά δεν έχει ακόμη προβληθεί με την δύναμη που του αξίζει και δεν έχει γίνει ακόμα αυτό το μεγάλο brand που πρέπει να γίνει. Νομίζω ότι τώρα έχουν οριμάσει τα πράγματα τώρα και τώρα όλοι μαζί ενωμένοι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μια παγκόσμια καμπάνια για την Πιερία.”

Το ταξίδι της κας Γκερέκου στην Πιερία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την υλοποίηση δημοσιογραφικού ταξιδίου (press trip) για εκπροσώπους ελληνικών ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένου και του TravelDailyNews που είχε ως στόχο την ανάδειξη και προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Όλυμπο και την ευρύτερη περιοχή.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024