Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑλ. Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ): ΄Σε αδιέξοδο τη διαχείριση των απορριμμάτων στα Ιόνια Νησιά'
Περιβάλλον

Αλ. Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ): ΄Σε αδιέξοδο τη διαχείριση των απορριμμάτων στα Ιόνια Νησιά'

Εμφιλοχωρεί ο πραγματικός κίνδυνος οι χώροι εναπόθεσης να εξελιχθούν σε υγειονομικές βόμβες, για να μην κάνουμε λόγο για την βλάβη που υφίσταται η τουριστική εικόνα των νησιών, σημειώνει ο αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

“Παρακολουθώντας τις εξελίξεις σχετικά με την μετ’εμποδίων σύσταση του νέου -περιφερειακού επιπέδου- φορέα διαχείρισης απορριμμάτων και την πρόσφατη ακύρωση από την Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 ν. 3463/2006 των αποφάσεων του ΦΟΔΣΑ που επηρεάζουν αρνητικά τη δημοπράτηση του έργου ολοκληρωμένης διαχείρισης Κεφαλονιάς (γεγονός που ίσως προαναγγέλλει και δημιουργία αντίστοιχων προβλημάτων του έργου της κατασκευής εργοστασίου στην Κέρκυρα), γίνεται πλέον φανερό πως το αφήγημα περί νομιμότητας των πράξεων του ΦΟΔΣΑ καταρρέει”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτή Ν. Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

“Η εντελώς κομματική περιφερειάρχης όμως συνεχίζει δυστυχώς να υποτιμάει, να προσβάλλει  το δικαιοδοτικό ρόλο της Ειδικής Επιτροπής, να ποντάρει στο κυβερνητικό δόγμα ‘αποφασίζουμε και διατάζουμε’ και να αγνοεί επιδεικτικά την ασυμφωνία των παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και των πολιτών. Έως και σήμερα, η έλλειψη συντονισμού και συνεννόησης των εμπλεκομένων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ολοκλήρωση των διαδικαστικών και τεχνικών προϋποθέσεων για την διαχείριση των απορριμμάτων προκαλεί ένα κρεσέντο αβεβαιότητας στον κάθε πολίτη της Κέρκυρας και των Ιόνιων Νήσων, οι οποίοι έχουν τόσο πολύ ταλαιπωρηθεί από αυτήν την κατάσταση.

Δυστυχώς η κυβέρνηση με τον πρόχειρο και ελλιπή ν. 4685/2020 (άρθρο 93), αλλά και η μετέπειτα συμπεριφορά της κ. Περιφερειάρχη έχουν φέρει πρακτικά σε αδιέξοδο τη διαχείριση των απορριμμάτων στα Ιόνια Νησιά, καθώς έχουν οδηγήσει στη συγκρότηση ενός ΦΟΔΣΑ χωρίς κατ’ουσίαν αρμοδιότητες και με πολλές δυσκολίες στη λειτουργία του. Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα αποτελεί μια από τις μεγάλες πληγές του νησιού. Καθένας μας την έχει βιώσει, είτε ως πολίτης είτε ως θεσμικός παράγοντας, ωστόσο πλέον η έλλειψη διαλόγου κυρίως από την πλευρά της διοίκησης της Περιφέρειας μας οδηγεί ξανά και ξανά σε ένα φαύλο κύκλο ασυνεννοησίας. Θα πρέπει άμεσα να επαναξιολογηθεί η νομιμότητα των αποφάσεων του ΦΟΔΣΑ, και να μην εθελοτυφλεί η περιφερειάρχης στα προβλήματα που η ίδια δημιουργεί, ώστε να μη συνεχίσουμε να βρισκόμαστε μετέωροι στο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ εμφιλοχωρεί ο πραγματικός κίνδυνος οι χώροι εναπόθεσης να εξελιχθούν σε υγειονομικές βόμβες, για να μην κάνουμε λόγο για τη βλάβη που υφίσταται η τουριστική εικόνα των νησιών μας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023