Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-Διατροφή'Εσβησε' το τουριστικό όνομα της Εύβοιας
Προορισμός

'Εσβησε' το τουριστικό όνομα της Εύβοιας

Μαζί με τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών, εκκενώνει και το σύνολο των τουριστών, με τις κρατήσεις για το υπόλοιπο της σεζόν να βρίσκονται στο ναδίρ.

Οι μεγάλες πυρκαγιές στη βόρεια Εύβοια δεν έπληξαν μόνο τα καταπράσινα δάση, το ζωικό βασίλειο και τα χωριά της περιοχής, αλλά και την τουριστική υποδομή του νησιού. Ήδη το πολύ γνωστό κάμπινγκ στην Αγία Άννα, Club Agia Anna έχει γίνει στάχτες και σύμφωνα με πληροφορίες του TravelDailyNews και η ξενοδοχειακή υποδομή (καμπάνες και yurts) εντός του κάμπινγκ.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει επικοινωνία με τα κάμπινγκ στις Ροβιές και το Πευκί και συνεπώς δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αν έχουν διασωθεί από τις φλόγες. Ακόμη, έχει κοπεί η επικοινωνία με τον ξενώνα “Βατερί”, μία αγροτουριστική μονάδα στη Λίμνη Ευβοίας, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει καεί κατά το ήμισυ.

Ισραηλινοί τουρίστες: “Μην απογοητεύεστε, θα γελάσουμε ξανά μαζί”
Όπως αναφέρει στο TravelDailyNews η κα Ευαγγελία Αλεξανδρή απο το ξενοδοχείο “Ρόδι” στις Ροβιές, “έχουν καεί τα πάντα. Το ξενοδοχείο μας διασώθηκε και τώρα φιλοξενεί κόσμο που έχει φύγει απο τα σπίτια του. Παντού καπνός και μαυρίλα. Το θετικό μέσα σε όλα αυτά είναι ότι λαμβάνουμε αμέριστη συμπαράσταση απο το Ισραήλ όσον αφορά στις κρατήσεις, θα υποστηρίξουν την Εύβοια και το δηλώνουν μέσα από τα μέιλ που λαμβάνουμε”. Μας γράφουν ‘μην απογοητεύεστε, κι εμείς ξέρουμε απο δυσκολίες, οι άνθρωποι είναι το σημαντικότερο για εμάς και θα είμαστε κοντά σας’. Επίσης, το λιμενικό στην Αιδηψό βοήθησε πάρα πολύ τον κόσμο”.

Αποκλειστικές πληροφορίες του “Dnews” αναφέρουν ότι έχει καεί το ξενοδοχείο “Dennis House‘ και το κέντρο διασκέδασης “Bella Vista” στη Λίμνη Ευβοίας, που βρίσκονται στον δρόμο προς τη Λίμνη.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε ότι περίπου 3.000 πολίτες χρειάστηκε να φιλοξενηθούν είτε σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής, είτε σε οργανωμένους χώρους. Πάνω από 200.000 είναι τα καμμένα στρέμματα στο νησί.

Αυτήν τη στιγμή, νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε στο (εκκενωμένο) χωριό Γερακιού, ενώ εκεί που υπήρχε το μεγάλο πρόβλημα στον άξονα Φαράκλα- Σπαθάρι- Καλύβια -Τρούπι. Την τελευταία ώρα έχει δημιουργηθεί ένα μέτωπο ανάμεσα στα χωριά Γαλατσών, Μονοκαρυά και Αβγαριά, με κατεύθυνση την Αβγαριά, όπου εκεί προσπαθούν και επίγεια και εναέρια μέσα. Το τελευταίο διάστημα ισχυρές αναζωπυρώσεις σημειώνονται και στα Ελληνικά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024