Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί'Νάματα και Ιάματα' στη Λάρισα
Πολιτισμός

'Νάματα και Ιάματα' στη Λάρισα

'Εχοντας ως στόχο να καθιερωθεί η Λάρισα ως Ιπποκρατική Πόλη, ο Δήμος Λαρισαίων και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών διοργανώνουν για 6η συνεχή χρονιά, τη δράση 'Ιπποκράτης – Η Αέναη Επιστροφή'.

Ένα νέο μελωδικό έργο έρχεται να καταθέσει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής, το “Νάματα και Ιάματα” (Συμφωνικές Ωδές για την Ίαση) για σοπράνο, γυναικεία χορωδία και συμφωνική ορχήστρα, ανάθεση του Δήμου Λαρισαίων – Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων. Το νέο έργο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 στη Λάρισα (στον αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ιπποκράτης – Η Αέναη Επιστροφή”, με τη συμμετοχή της καταξιωμένης σοπράνο Μυρσίνης Μαργαρίτη, της βραβευμένης γυναικείας χορωδίας InDONNAtiόn, της Συμφωνικής Ορχήστρας και υπό τη διεύθυνση των σημαντικών μαέστρων Χρήστου και Δημήτρη Κτιστάκη.

Στον στόχο να καθιερωθεί η Λάρισα ως Ιπποκρατική Πόλη, ο Δήμος Λαρισαίων και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, διοργανώνουν για 6η συνεχή χρονιά, τη δράση “Ιπποκράτης – Η Αέναη Επιστροφή”, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Συλλόγου “Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα”, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και του Διεθνούς Ιδρύματος της Κω.

Το έργο “Νάματα και Ιάματα” (Συμφωνικές Ωδές για την Ίαση) είναι ένας ύμνος στην υγεία, στη θεραπεία και στην ιατρική, πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά. Βασίζεται σε σημαντικά κείμενα της αρχαιότητας, όπως οι Ορφικοί Ύμνοι, ο Φιλοκτήτης του Σοφοκλή και οι Αφορισμοί του Ιπποκράτη, που μελοποιούνται στην πρωτότυπη μορφή τους στην αρχαία ελληνική γλώσσα. Τρυφερό και μυσταγωγικό μαζί, παρουσιάζει το επίπονο ταξίδι από το σκοτάδι στο φως, από τη νόσο στη θεραπεία, από τον πόνο στην ίαση, υμνώντας την απόλυτη αναγκαιότητα της υγείας για τον άνθρωπο.

Αρθρογράφος Πολιτιστικών Θεμάτων | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τζωρτζίνα αρθρογραφεί σε θέματα πολιτισμού και πολιτιστικών δρώμενων που άπτονται του ενδιαφέροντος της τουριστικής βιομηχανίας. Έχει ιδρύσει από τον Σεπτέμβριο του 2012 ένα πρωτότυπο εργαστήριo δημιουργικής έκφρασης και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους, "Τα Μανταλάκια". Το εργαστήριo αποτελεί έναν χώρο συνάντησης και επικοινωνίας για όσους θέλουν να γνωρίσουν και να πειραματιστούν με νέους και εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης και δημιουργίας.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024