Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομία'Τα καλύτερα της Φθιώτιδας' παρουσιάστηκαν στη HORECA
Προβολή προορισμού

'Τα καλύτερα της Φθιώτιδας' παρουσιάστηκαν στη HORECA

'Η γαστρονομία είναι η αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και της περιοχής γενικότερα. Ο γαστρονομικός τουρισμός είναι τουρισμός εμπειρίας για όλες τις εποχές του χρόνου. Εμείς ξεκινάμε την προσπάθεια άμεσα', αναφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

Το Επιμελητήριο της Φθιώτιδας, στο πλαίσιο της έκθεσης HORECA διοργάνωσε μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα “Tα καλύτερα της Φθιώτιδας” με τη συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας.


Ο αντιπρόεδρος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ.κ. Γ. Σταθόπουλος και  Γεροντίτης, ο κ. Β. Κούκουζας, αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Θ. Κυρίτσης, ο αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Αρβανίτης και η δημοσιογράφος κα Σίσσυ Νίκα.

Η παρουσίαση έγινε από τη δημοσιογράφο και συγγραφέα κα Σίσσυ Νίκα.

Μέσα από φωτογραφίες, ήχους της φύσης, αυθεντικές γεύσεις, προϊόντα και χαμόγελα οι διρογαμωτές ταξίδεψαν τους συμμετέχοντες σε μέρη της Φθιώτιδας, εκεί που η μυθολογία συναντά την ιστορία και το σήμερα της ανάπτυξης. Οι προσκεκλημένοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, Tour Operators και επιχειρηματίες προσέγγισαν τη Φθιώτιδα της ευζωίας, των προϊόντων ΠΟΠ, των γεύσεων, των κρασιών, των εθνικών δρυμών, των ιαματικών πηγών και της θάλασσας.


Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Θ. Κυρίτσης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Θανάσης Κυρίτσης και ο αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας και Επιχειρηματικότητας Στερεάς Ελλάδας κ. Βαγγέλης Κούκουζας ανέπτυξαν θέματα σχετικά με τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής, της γαστρονομίας αλλά και του γαστρονομικού τουρισμού.


Η δημοσιογράφος κα Σίσσυ Νίκα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Θ.Κυρίτση, τον κ. Β. Κούκουζα, αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, τους chef κ.κ. Bαλάντη Γραβάνη και Τάσο Ραγκούση και τον executive chef κ. Θοδωρή Bλάχο.

Ο κ. Κυρίτσης, μεταξύ άλλων, τόνισε: “H Φθιώτιδα είναι τόπος ευλογημένος και έχει όλα τα δεδομένα, ώστε να γίνει σημαντικός γαστρονομικός προορισμός. Διαθέτει προϊόντα ΠΟΠ, όπως το κατίκι Δομοκού, το κελυφωτό φιστίκι, οι επιτραπέζιες ελιές Αταλάντης και Στυλίδας, το ακτινίδιο Σπερχειού. Ο πρωτογενής τομέας είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος. Η αρμονία βρίσκεται στην κουζίνα της γης και της θάλασσας. Τα αμπελοτόπια της υπέροχα, τα οινοποιεία επισκέψιμα και τα κρασιά της πολυβραβευμένα. Στη Φθιώτιδα καλλιεργούνται φρούτα, σιτηρά, λαχανικά, όσπρια, στέβια, αμυγδαλιές, καρυδιές και πολλά αρωματικά φυτά. Η μελισσοκομία είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και το μέλι υψηλής διατροφικής αξίας. Ο τόπος μας είναι όμορφος, ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας μοναδικός και οι άνθρωποι φιλόξενοι. Πρόθεσή μας, είναι η ανάπτυξη του τόπου με όλες μας τις δυνάμεις. Η γαστρονομία είναι η αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και της περιοχής γενικότερα. Ο γαστρονομικός τουρισμός είναι τουρισμός εμπειρίας για όλες τις εποχές του χρόνου. Εμείς ξεκινάμε την προσπάθεια άμεσα”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν “έξυπνες” γευστικές δημιουργίες με τοπικά προϊόντα, φιλοσοφίας Good Mood Food, που ενδυναμώνουν τον οργανισμό. H δημιουργία τους ήταν του chef κ. Kώστα Γεωργατζά (χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής).

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης “Tα καλύτερα της Φθιώτιδας” ανέλαβε η εταιρεία Νow Pro.

Στη φωτογραφία, ο chef Tασος Ραγκούσης, η κα Σίσσυ Νίκα, ο κ. Κωνσταντίνος Καραγιώργος, γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, ο chef Βαλάντης Γραβάνης, ο κ. Θ. Κυρίτσης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και ο αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Αρβανίτης.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024