Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνάδειξη της Ναυπάκτου σε Καστρόπολη για αύξηση της επισκεψιμότητας
Πολιτισμός

Ανάδειξη της Ναυπάκτου σε Καστρόπολη για αύξηση της επισκεψιμότητας

Στόχος του Επιχειρησιακού Σχεδίου είναι μέσα από το χωροταξικό σχεδιασμό και με ήπιες και περιβαλλοντικά φιλικές δράσεις, να αναπτύξει ένα σύνολο διαδρομών που θα συνδέουν τους χώρους και τα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος της Ναυπάκτου, με στόχο τη ανάδειξή τους και την αύξηση της επισκεψιμότητάς τους. που εκπονείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας και του φυσικού κάλλους της Ναυπάκτου μέσω της Περιβαλλοντικής Σχεδίασης και Διαχείρισης, πραγματοποιήθηκε, χθες, στο “Επίκεντρο” στην Πάτρα, συνάντηση εργασίας των εμπλεκομένων φορέων, όπου παρουσιάστηκε το ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο, το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά στη Ναύπακτο.

Σκοπός της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Ναυπάκτου, κ. Γιάννης Μπουλές, και η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της ΠΔΕ, κα Άλκηστις Σταθοπούλου, ήταν να υπάρξει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων επί του Επιχειρησιακού Σχεδίου, ώστε να καθοριστούν προτεραιότητες και συνέργιες.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο εκπονείται στο πλαίσιο του έργου CHERPLAN του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας “Νοτιοανατολική Ευρώπη (South East Europe –SEE)”, στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, συμμετέχει ως ο ένας από τους 13 συνολικά Εταίρους 7 διαφορετικών Ευρωπαϊκών χωρών που απαρτίζουν το εταιρικό σχήμα του έργου.

“Αξιοποιούμε την εμπειρία και τις καλές πρακτικές που υπάρχουν διεθνώς, για να αποκτήσουμε τεχνογνωσία γύρω από το πώς θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε, να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε την πολιτιστική κληρονομία μας για τη δημιουργία οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, διατηρώντας παράλληλα το περιβαλλοντικό απόθεμα της κάθε περιοχής”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Στόχος του Επιχειρησιακού Σχεδίου είναι μέσα από το χωροταξικό σχεδιασμό και με ήπιες και περιβαλλοντικά φιλικές δράσεις, να αναπτύξει ένα σύνολο διαδρομών που θα συνδέουν τους χώρους και τα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος της Ναυπάκτου (κάστρο, λόφος Δεξαμενής, λιμάνι, κ.λπ.), με στόχο τη ανάδειξή τους και την αύξηση της επισκεψιμότητάς τους.

“Έχουμε ένα προχωρημένο σχεδιασμό, ο οποίος έχει συμπεριλάβει τις παρεμβάσεις που γίνονται στο πλαίσιο των Αστικών Αναπλάσεων και δεδομένου ότι έχουμε μπροστά μας τη νέα προγραμματική περίοδο, θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σε πιο ενεργές πολιτικές για την αειφόρο ανάπτυξη πόλεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που έχουν σημαντικό απόθεμα πολιτιστικής κληρονομίας” τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο έργο είναι 1.962.530 ευρώ συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (πρόγραμμα South East Europe) και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τα χρήματα με τα οποία επιδοτείται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι περίπου 213.000 ευρώ, ενώ θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου 2014.

Και κατέληξε: “Μέσα από το πρόγραμμα αυτό διεκδικήσαμε και φέραμε στην Περιφέρειά μας μέσα από ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 213.000 ευρώ και με αυτά θα έχουμε μία πλήρη μελέτη η οποία θα ωριμάσει δράσεις αξιοποιήσιμες στο Σ.Ε.Σ. 2014-2020”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

08/06/2023
07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023