Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑναγνώριση του φυσικού ιαματικού πόρου 'Απόλλωνα' στην Ικαρία
Ιαματικός τουρισμός

Αναγνώριση του φυσικού ιαματικού πόρου 'Απόλλωνα' στην Ικαρία

Σε όλη την Ελλάδα έχει γίνει αναγνώριση και πιστοποίηση 66 ιαματικών πηγών, ενώ για 52 ιαματικές πηγές υπάρχουν εκκρεμότητες στα δικαιολογητικά.

Ανοίγει ο δρόμος για την αδειοδότηση και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών “Απόλλωνα” στην Ικαρία, όπως ανακοίνωσε χθες από το Βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει το ΚΚΕ μέσω της βουλευτού του, Μαρίας Κομνηνάκα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Σεπτεμβρίου 2019 τα Υδροθεραπευτήρια “Απόλλων” και “Σπηλιά”, ιδιοκτησίας Δήμου Ικαρίας, που βρίσκονται στην περιοχή Θέρμα, σφραγίστηκαν από την Επιτροπή Σφράγισης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Βορείου Αιγαίου, με την αιτιολογία της “έλλειψης ειδικού σήματος λειτουργίας”.

Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι η υπόθεση της αναγνώρισης του ιαματικού πόρου καθυστερούσε εδώ και τέσσερα χρόνια, αφού δεν είχαν κατατεθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Μετά τις μικροβιολογικές αναλύσεις, που κατατέθηκαν στις 12 Ιουλίου και τα τοπογραφικά διαγράμματα, που κατατέθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου, η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου γνωμοδότησε θετικά για την αναγνώριση του ιαματικού πόρου και υπογράφηκε η σχετική υπουργική απόφαση από τον υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη.

Παράλληλα ο κ. Κόνσολας κατέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι σε όλη την Ελλάδα έχει γίνει αναγνώριση και πιστοποίηση 66 ιαματικών πηγών, ενώ για 52 ιαματικές πηγές υπάρχουν εκκρεμότητες στα δικαιολογητικά. Τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου Τουρισμού είναι να προχωρήσει στο πλαίσιο ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού στη χώρα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα υγείας (μυοσκελετικες και νευρολογικές παθήσεις κ.ά.) πολιτών και τουριστών, μια μεγάλη και αναξιοποίητη για την Ελλάδα αγορά.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, θα ενθαρρυνθούν επενδυτικές πρωτοβουλίες αλλά και συμπράξεις των Δήμων με τον ιδιωτικό τομέα. Αναφερόμενος στον τουρισμό υγείας, ο κ. Κόνσολας προανήγγειλε:

α) την επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την πιστοποίηση των παρόχων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του τουρισμού υγείας, σύμφωνα με τα standards που θέτουν διεθνείς οργανισμοί,
β) τη διαμόρφωση αναπτυξιακών κινήτρων για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού υγείας και τη δημιουργία cluster συνεργατικών σχηματισμών ανάμεσα σε νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και ξενοδοχεία, αλλά και με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024