Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑνακαίνιση χώρων υποδοχής VIP στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας
Αεροδρόμια

Ανακαίνιση χώρων υποδοχής VIP στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας

Ριζική ανακαίνιση στο παλαιό αεροδρόμιο της Λάρνακας από ιδιωτική εταιρεία, για τη λειτουργία και συντήρηση χώρου υποδοχής και φιλοξενίας αρχηγών κρατών και επιχειρηματιών.

Η εταιρεία Hermes Airports πληροφόρησε τα Υπουργεία Εξωτερικών και Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου ότι συμφώνησε με την Skylink Services Ltd (Skylink) για τη λειτουργία τερματικού εξυπηρέτησης αεροσκαφών Αρχηγών Κρατών και Διευθυντών / Επιχειρηματιών (Head of State, Executive / Business Aviation Aircraft Terminal) αξιοποιώντας ταυτόχρονα και την αίθουσα επισήμων V.I.

Σύμφωνα με τον υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Μάριο Δημητριάδη, η συμφωνία έχει διάρκεια 10 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσής της για ακόμη 10 χρόνια. Η Skylink θα πληρώνει στην Hermes Airports ετήσιο τέλος 312.000 ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ για τα πρώτα πέντε χρόνια και για τα χρόνια μεταξύ έξι έως 10 περιλαμβανομένου, το τέλος θα αυξάνεται 2% κάθε χρόνο, προσαρμοζόμενο κατ’έτος με βάση τον επίσημο δείκτη τιμαριθμικής αναπροσαρμογής. Από αυτά, η Κυπριακή Δημοκρατία λαμβάνει το 33% των εσόδων σύμφωνα με τις πρόνοιες της συμφωνίας παραχώρησης. Επίσης, η εταιρεία Skylink καταβάλλει απευθείας προς την Κυπριακή Δημοκρατία το ποσό των 50.000 ευρώ ανά έτος.

Όπως δημοσιεύεται στην κυπριακή εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, επειδή το τερματικό εξυπηρέτησης αεροσκαφών αρχηγών κρατών και διευθυντών/επιχειρηματιών αποτελεί σημείο εισόδου και εξόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία, η τελευταία παρέχει το απαραίτητο προσωπικό, δηλαδή Αστυνομία, Τελωνείο και Πολιτική Αεροπορία, όπως προβλέπεται, άλλωστε, και στη συμφωνία παραχώρησης. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, η Skylink έχει αναδιαμορφώσει και ανακαινίσει πλήρως τον χώρο που της έχει παραχωρηθεί με υλικά υψηλών προδιαγραφών.

Στον σχεδιασμό της έχει περιλάβει και χώρο υποδοχής και φιλοξενίας αρχηγών κρατών περιλαμβανομένου και του προεδρικού σαλονιού αναμονής, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τις ανάγκες της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Έχει επίσης κατασκευάσει γραφειακούς χώρους για τους λειτουργούς της Πολιτικής Αεροπορίας, Τελωνείου και Αστυνομίας. Ταυτόχρονα, η Skylink παρέχει δωρεάν υπηρεσίες προς την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως, μεταξύ άλλων, μεταφορά από και προς το αεροσκάφος των επισήμων που θα χρησιμοποιήσουν τον χώρο υποδοχής, καθαριότητα και συντήρηση του χώρου και πληρωμή όλων των λογαριασμών υπηρεσιών κοινής ωφελείας που αφορούν στη χρήση του χώρου.

Σε ό,τι αφορά στο συνολικό κόστος λειτουργίας του χώρου, αυτό καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τη Skylink, η οποία καθορίζει επίσης και τα τέλη χρήσης του χώρου που της έχει παραχωρηθεί. Επισημαίνεται ότι, με βάση τις πρόνοιες της συμφωνίας παραχώρησης των αερολιμένων Λάρνακας και Πάφου, ρυθμιζόμενα είναι μόνο τα αεροναυτιλιακά τέλη.

Οι νέοι χώροι θα γίνουν στο παλιό και όχι στο νέο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι αυτό οφείλεται στο ψηλό κόστος που προϋποθέτει η κατασκευή τους καθώς πρόκειται για αίθουσες πολυτελείας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024