Τελευταία νέα
HomeΠροορισμοίΑνακοίνωση για την Καταλληλότητα Κολύμβησης στις Ακτές στο Ρέθυμνο
Προορισμοί

Ανακοίνωση για την Καταλληλότητα Κολύμβησης στις Ακτές στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει επιτρεπόμενες και απαγορευμένες περιοχές κολύμβησης στο Ρέθυμνο, εξασφαλίζοντας την υγιεινή των ακτών με τακτικές δειγματοληψίες και κατάλληλες πινακίδες.

Από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ρεθύμνου ανακοινώνεται ότι επιτρέπεται η κολύμβηση σε όλες τις ακτές στο Ρέθυμνο, που βρίσκονται στο Κρητικό και Λιβυκό Πέλαγος και δεν ανήκουν στις παρακάτω απαγορευμένες περιοχές.

Απαγορεύεται η  κολύμβηση στα θαλάσσια νερά των παρακάτω ακτών Π.Ε. Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στις περιοχές:

1) Στα λιμάνια αγκυροβόλια πλοίων-μαρίνες.

2) Διακόσια (200) μέτρα εκατέρωθεν εκβολής αγωγών λυμάτων.

3) Διακόσια ( 200 ) μέτρα εκατέρωθεν εκβολής εξόδου Βιολογικών Καθαρισμών.

4) Διακόσια ( 200 ) μέτρα εκατέρωθεν εκβολής ποταμών.

Οι Ο.Τ.Α στις περιοχές ευθύνης τους, πρέπει να προβαίνουν σε ενέργειες τήρησης των όρων υγιεινής στις ακτές κολύμβησης (καθαριότητα, αποδυτήρια, αποχωρητήρια, δοχεία απορριμμάτων κ.ά.)

Στις περιοχές όπου απαγορεύεται η κολύμβηση να τοποθετηθούν πινακίδες με την ένδειξη «Νερά

ακατάλληλα για κολύμβηση» με τη φροντίδα των αρμόδιων φορέων (Ο.Τ.Α., Λιμενικών Ταμείων) στις περιοχές ευθύνης τους.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας θα διενεργεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα δειγματοληψίες και θα εκδίδει, εκ νέου Απόφαση Χαρακτηρισμού Ακτών Κολύμβησης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Το Ρέθυμνο, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό για κάθε είδους ταξιδιώτη. Η γραφική παλιά πόλη, με τα βενετσιάνικα τείχη, τα σοκάκια γεμάτα μαγαζιά και ταβερνάκια και το πανέμορφο λιμάνι, μαγεύει τους επισκέπτες.

Εκτός από την ιστορία και την ομορφιά, το Ρέθυμνο προσφέρει άφθονες επιλογές για χαλάρωση και διασκέδαση. Η αμμώδης παραλία της πόλης, μήκους 12 χιλιομέτρων, είναι ιδανική για κολύμπι, ηλιοθεραπεία και θαλάσσια σπορ.

Για τους λάτρεις της φύσης, η περιοχή γύρω από το Ρέθυμνο είναι γεμάτη με γραφικά χωριά, πανέμορφα τοπία και μοναδικά μονοπάτια για πεζοπορία και ποδηλασία.

Επιπλέον, η πόλη φημίζεται για την πλούσια γαστρονομική παράδοση και την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της

Ετικέτες
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024