Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑναμορφώνεται ο 'Κόκκινος Δρόμος' στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης
Περιπατητικός τουρισμός

Αναμορφώνεται ο 'Κόκκινος Δρόμος' στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης

Ο 'Κόκκινος Δρόμος' είναι μια από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς διαδρομές πεζοπορίας, ποδηλασίας και παρατήρησης πουλιών στη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης. Αναπτύσσεται σε ανάχωμα της Λιμνοθάλασσας του Καλοχωρίου, σε μήκος ενός χιλιομέτρου και καταλήγει στο παράκτιο μέτωπο.

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την ενεργό συμμετοχή της Αντιπεριφέρειας Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος πραγματοποιείται την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 η συντήρηση και ο εξωραϊσμός του “Κόκκινου Δρόμου” στο Καλοχώρι, που οργανώνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η ΕΥΑΘ ΑΕ.

Στο πλαίσιο της δράσης, που τιτλοφορείται “Γιορτάζουμε το Περιβάλλον στο Καλοχώρι”, εργαζόμενοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της ΕΥΑΘ ΑΕ, καθώς και εθελοντές και μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης “Εχεδώρου Φύσις“, με πινέλα και οικολογικά χρώματα θα γιορτάσουν την Ημέρα Περιβάλλοντος και θα πιάσουν δουλειά από τις 10 το πρωί. Συγκεκριμένα, θα φυτέψουν αλμυρίκια, θα βάψουν τα παγκάκια και θα συντηρήσουν γεφυράκια και δενδροδόχους. Παράλληλα στην αρχή της περιπατητικής διαδρομής θα τοποθετηθεί ένα διακριτικό στέγαστρο ελαφριάς κατασκευής για την ανάπαυση των περιπατητών.

Ο “Κόκκινος Δρόμος” είναι μια από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς διαδρομές πεζοπορίας, ποδηλασίας και παρατήρησης πουλιών στη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης. Αναπτύσσεται σε ανάχωμα της Λιμνοθάλασσας του Καλοχωρίου, σε μήκος ενός χιλιομέτρου και καταλήγει στο παράκτιο μέτωπο. Πρόκειται για μια διαδρομή όπου οι επισκέπτες βαδίζουν σε ελάχιστη απόσταση από το νερό, έχοντας τη δυνατότητα να παρατηρήσουν από κοντά τα σημεία που διαβιούν τα φλαμίνγκο της περιοχής και διάφορα άλλα σπάνια πουλιά.

Στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 θα τοποθετηθούν στη Θεσσαλονίκη δύο σταντ στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας με Τσιμισκή και Αριστοτέλους με Μητροπόλεως, από τα οποία θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό για τη δράση και θα μοιράζονται συμβολικά δώρα ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024