Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsΑναστολή λειτουργίας του uberX στην Ελλάδα
Ridesharing

Αναστολή λειτουργίας του uberX στην Ελλάδα

Την απόφασή της να σταματήσει από την ερχόμενη Τρίτη την παροχή μετακίνησης με ιδιώτες αδειοδοτημένους οδηγούς (uberX) στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Uber.

Την απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία της υπηρεσίας της UberX στην Ελλάδα έλαβε η Uber, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία. Θα παραμείνει σε λειτουργία η επιλογή uberTAXI, η οποία αξιοποιεί τους συνεργαζόμενους οδηγούς ταξί, αλλά θα σταματήσει από την ερχόμενη Τρίτη η επιλογή UberX που χρησιμοποιεί ιδιώτες αδειοδοτημένους οδηγούς.

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει χαρακτηριστικά:

Από τότε που ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2015, το uberX έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για να κυκλοφορήσει κανείς με ασφάλεια στην πόλη. Περισσότεροι από 450.000 ντόπιοι και τουρίστες από όλο τον κόσμο έχουν επιλέξει να μετακινηθούν μέσα από την εφαρμογή μας.

Ωστόσο, οι νέοι νόμοι που ψηφίστηκαν στη χώρα πρόσφατα, επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing, όπως είναι η Uber. Πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε μέσα σε αυτό το νέο πλαίσιο, και γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να αναστείλουμε την λειτουργία του uberX στην Αθήνα από την ερχόμενη Τρίτη μέχρι να βρούμε την κατάλληλη λύση. Ελπίζουμε να συνεργαστούμε με όλους τους τοπικούς φορείς για να βρούμε έναν τρόπο να μπορέσουν οι Έλληνες να απολαύσουν τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογιών όπως η Uber.

Η Uber παραμένει δεσμευμένη στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υπηρεσία uberTAXI στην Αθήνα. Τις επόμενες μέρες θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τους συνεργάτες και τους οδηγούς που επέλεξαν την εφαρμογή μας τα τελευταία χρόνια.”

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024