Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στη Μύκονο
Περιφέρεια

Αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στη Μύκονο

Αναστολή κάθε οικοδομικής δραστηριότητας στο νησί της Μυκόνου για 14 μέρες. Μετά τη διάγνωση του πρώτου κρούσματος συνεδρίασε το συντονιστικό τοπικό όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου, όπου και ανακοινώθηκε η πρόταση του δημάρχου του νησιού, κ. Κωνσταντίνου Κουκά.

Την ικανοποίησή του για την αναστολή των οικοδομικών δραστηριοτήτων για 14 μέρες στη Μύκονο, εξέφρασε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς. Όπως έγινε γνωστό, μία γυναίκα που διαμένει στη Μύκονο βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και διακομίστηκε στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, ενώ ο ΕΟΔΥ έχει προχωρήσει στην ιχνηλάτηση των επαφών της.

Όπως εξηγεί ο κ. Κουκάς, εδώ και 20 μέρες έχει αναδείξει στο δήμο του -και με την ιδιότητά του ως μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ- την ανάγκη να σταματήσει η οικοδομική δραστηριότητα στο νησί τουλάχιστον στις περιοχές όπου υπάρχει έντονη, προκειμένου να επιτευχθεί η μη περαιτέρω διάδοση του ιού. Ωστόσο, η απόφαση αυτή ήταν κάτι που έπρεπε να ληφθεί σε κεντρικό επίπεδο.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού, μετά τη διάγνωση του πρώτου κρούσματος συνεδρίασε το συντονιστικό τοπικό όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου, όπου και τους ανακοίνωσε την πρότασή του που είχε καταθέσει προ 20 ημερών. “Η πρόταση αυτή έγινε ομόφωνα δεκτή, και σε άμεση επικοινωνία με τον πρωθυπουργό την καταθέσαμε ολοκληρωμένα και εγγράφως. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έδειξαν άμεσα αντανακλαστικά, και όντως σήμερα ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε την αναστολή κάθε οικοδομικής δραστηριότητας στο νησί της Μυκόνου για 14 μέρες, κάτι το οποίο μας ικανοποίησε πάρα πολύ”, αναφέρει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Αμεση ήταν και η ανταπόκριση του Κέντρου Υγείας της Μυκόνου, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Κουκά, είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για την εμφάνιση κρούσματος. “Είμαστε μία πρωτοβάθμια δομή υγείας και η δομή αυτή καλείται να ανταπεξέλθει και να διαχειριστεί γύρω στα 40.000 περιστατικά ετησίως. Αναφορικά με την COVID-19, εδώ και τρεις εβδομάδες βρεθήκαμε να προετοιμαζόμαστε γι’αυτό το πιθανό κρούσμα που έγινε πραγματικότητα χθες. Τοποθετήσαμε ένα isobox, ως εξεταστήριο έξω από τη δομή του κέντρου υγείας, καθώς και δύο για νοσηλείες, που έχουν 4 ξεχωριστά δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα με τα κρεβάτια τους, τον εξοπλισμό τους κ.λπ. Ως εκ τούτου προφυλάσσουμε, τόσο το υγειονομικό μας προσωπικό, όσο και τους ασθενείς που προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας”, υπογραμμίζει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, η πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του κέντρου υγείας Μυκόνου, κα Ντίνα Σαμψούνη, ενώ προσθέτει ότι η απόφαση της αναστολής των οικοδομικών εργασιών για 14 μέρες αποτελεί μία “ευτυχή έκβαση”, διότι κατά τη διάρκεια των οικοδομικών εργασιών που πραγματοποιούνταν, συγχρωτίζονταν αρκετοί εργαζόμενοι που απασχολούνταν.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023