Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑναζητάται πλάνο ομαλής διακίνησης τουριστικών λεωφορείων και τουριστών κρουαζιέρας στην Αθήνα
ΓΕΠΟΕΤ

Αναζητάται πλάνο ομαλής διακίνησης τουριστικών λεωφορείων και τουριστών κρουαζιέρας στην Αθήνα

Κρίνεται επιβεβλημένη η διενέργεια κυκλοφοριακής μελέτης για τη διακίνηση των τουριστών στην περιοχή κατά την επίσκεψη στην Ακρόπολη, σε συνδυασμό με τις αναμενόμενες παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και τις αναπλάσεις που προγραμματίζονται.

Ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων διοργανώθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου, με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Τουρισμού κ. Αναστάσιου Λιάσκου ύστερα από αίτημα της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) στο εστιατόριο “Διόνυσος” στους πρόποδες της Ακρόπολης, με αντικείμενο τη διαχείριση του αυξημένου φόρτου διακίνησης τουριστών με τουριστικά λεωφορεία στην περιοχή της Ακρόπολης και ιδιαίτερα των επισκεπτών κρουαζιέρας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από πλευράς Υπουργείου Τουρισμού ο κ. Λιάσκος και ο γενικός γραμματέας Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων κ. Γιάννης Πυργιώτης, ο σύμβουλος της υπουργού Τουρισμού κ. Χάρης Κοκκώσης, κλιμάκιο της Τροχαίας με επικεφαλής τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής κ. Πέτρο Κωνσταντή, κλιμάκιο του Δήμου Αθηναίων, εκπρόσωποι του Υπουργείου Μεταφορών και του Συλλόγου Καταστηματαρχών Τουριστικών Περιοχών Αθηνών, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΓΕΠΟΕΤ κ. Μάριος Τριβυζάς και κ. Αλέξανδρος Γασπαράτος, μαζί με το διευθυντή κ. Σπύρο Καπιτσίνα, καθώς και η διευθύντρια του ΗΑΤΤΑ κα Άννα Ανυφαντή.

Η ΓΕΠΟΕΤ θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες για την προθυμία παρουσίας τους σε αυτή τη σύσκεψη που ήταν για πρώτη φορά τόσο αναβαθμισμένη με υψηλόβαθμα στελέχη της Πολιτείας. Οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργούνται από την ανάγκη ταυτόχρονης εξυπηρέτησης τεράστιου όγκου τουριστών υπό πολύ αυστηρούς χρονικούς περιορισμούς, καθώς πέραν των κλασσικών γκρουπ τουριστών και μαθητών που επισκέπτονται την Ακρόπολη ιδιαίτερη πρόβλεψη απαιτείται για την εξυπηρέτηση των τουριστών κρουαζιέρας, οι οποίοι πρέπει να επιστρέψουν στο κρουαζιερόπλοιο σε προκαθορισμένη ώρα, ακολουθώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι η τρέχουσα εικόνα που εμφανίζει η περιοχή δεν ανταποκρίνεται στην προσπάθεια που κάνει η χώρα να προβληθεί ως προορισμός υψηλού επιπέδου και ότι πρέπει άμεσα να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τουρίστες με την εφαρμογή του προτεινόμενου πλάνου ομαλής διακίνησης τουριστικών λεωφορείων και επισκεπτών, προς όφελος τόσο των δραστηριοποιούμενων στην περιοχή επαγγελματιών όσο και των κατοίκων.

Παράλληλα, επειδή τα μεγέθη της κρουαζιέρας βαίνουν συνεχώς αυξανόμενα τόσο ως προς τον αριθμό προσεγγίσεων κρουαζιεροπλοίων όσο και της χωρητικότητας αυτών και επειδή γίνεται προσπάθεια η Αθήνα να καταστεί εναρκτήριος λιμένας κρουαζιέρας με σύγχρονες εγκαταστάσεις υποδοχής, κρίνεται επιβεβλημένη η διενέργεια κυκλοφοριακής μελέτης για τη διακίνηση των τουριστών στην περιοχή κατά την επίσκεψη στην Ακρόπολη, σε συνδυασμό με τις αναμενόμενες παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και τις αναπλάσεις που προγραμματίζονται, ώστε να επιτευχθεί οριστική επίλυση του ακανθώδους αυτού ζητήματος προς όφελος πρωτίστως των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. Επίσης συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές -κρατικές υπηρεσίες και ιδιώτες επιχειρηματίες- να είναι σε συνεχή συνεργασία ώστε να επιλυθούν στο μεγαλύτερο βαθμό τα έντονα προβλήματα στην περιοχή. Η Ομοσπονδία θα υποβάλλει τις θέσεις της για αυτό το σκοπό. Η άριστη συνεργασία με την Τροχαία Αττικής θα συνεισφέρει τα μέγιστα σε αυτήν την προσπάθεια.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/10/2023
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023