Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑντιδράσεις του ΠΑΜΕ και φορέων της Κέρκυρας για την επένδυση στην Κασσιόπη
Επενδύσεις

Αντιδράσεις του ΠΑΜΕ και φορέων της Κέρκυρας για την επένδυση στην Κασσιόπη

Σύμφωνα με το βασικό σχέδιο, θα αναπτυχθούν πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες, μπουτίκ ξενοδοχείο και μαρίνα ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής. Η εταιρεία υποσχέθηκε ήπια ανάπτυξη και υψηλού επιπέδου τουρίστες. Το σχέδιο χωρικής ανάπτυξης που έχει εγκριθεί από το ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει κατασκευές σε 35 περίπου στρέμματα, δηλαδή στο 7% της έκτασης.

Επεισόδια έγιναν προχθές στην πόλη της Κέρκυρας, με αφορμή την επένδυση που θα γίνει από την επενδυτική εταιρεία NCH Capital στην περιοχή “Ερημίτης” της Κασσιόπης, καθώς μέλη του ΠΑΜΕ προσπάθησαν να εμποδίσουν εκπρόσωπους φορέων του νησιού να εισέλθουν στο κτίριο του Εμπορικού Επιμελητήριου Κέρκυρας, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ενημέρωση από την εταιρεία, σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Τομπάζη.

“Αντί να κάνουν καμιά διαμαρτυρία για το κακό οδικό δίκτυο και τα κτίρια που ρημάζουν στο νησί, καταφέρονται κατά του επενδυτή που έρχεται να μας φέρει κεφάλαια και ανάπτυξη” σχολίασε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Χονδρογιάννης.

Στην προσφυγή -που απορρίφθηκε από το ΣτΕ – κάτοικοι ζητούσαν να ακυρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την έγκριση του ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης επικαλέστηκαν κατά κανόνα περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως είναι ότι η περιοχή της
“Βρωμολίμνης” είναι τόπος που συχνάζει το θηλαστικό ενυδρίδα ή βίδα το οποίο προστατεύεται από πολλές διεθνείς συνθήκες (Διεθνής Σύμβαση της Βέρνης για τη διατήρηση της άγριας ζωής, κ.λπ.) και ότι η επίμαχη έκταση συνιστά “οικολογικό διάδρομο”, αλλά είναι και οικότοπος.

Η NCH Capital, από 24/1/2013 έχει ανακηρυχθεί από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) προτιμητέος επενδυτής για την αξιοποίηση του ακινήτου στον Ερημίτη. Η εταιρεία διέθεσε 25 εκατ. ευρώ για το δικαίωμα στην παραχώρηση της έκτασης περίπου 500 στρεμμάτων για περίοδο 99 ετών. Η εταιρεία, σύμφωνα με το βασικό σχέδιο που παρουσίασε, θα αναπτύξει πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες, ένα μπουτίκ ξενοδοχείο και μια μαρίνα ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής. Η εταιρεία υποσχέθηκε ήπια ανάπτυξη και επιπλέον να φέρει υψηλού επιπέδου τουρίστες. Το σχέδιο χωρικής ανάπτυξης που έχει εγκριθεί από το ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει κατασκευές σε 35 περίπου στρέμματα, δηλαδή στο 7% της έκτασης. Πιο αναλυτικά, στην περιοχή της Κασσιώπης πρόκειται να δημιουργηθούν παραθεριστικές κατοικίες ξενοδοχείο 90 δωματίων, καταφύγιο τουριστικών σκαφών, εγκαταστάσεις γκολφ, γήπεδα, γυμναστήρια, εμπορικά καταστήματα, κέντρα αναζωογόνησης (spa), χώροι συνάθροισης κοινού (κινηματογράφοι, θέατρα, κ.λπ.), ακίνητα μικτών χρήσεων, κ.ά. Συνολικά, θα ανεγερθούν κτίρια 36.400 τ.μ.

Η επίμαχη έκταση, η οποία έχει παραχωρηθεί από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ, και με διαγωνισμό στο fund, ανέρχεται περίπου στα 447 στρέμματα, βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως, εκτός ορίων οικισμού και εκτός γενικού πολεοδομικού σχεδίου, ενώ σε τμήμα της
έκτασης, 7,2 περίπου στρεμμάτων υπάρχει ναυτικό οχυρό.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ελλάδας και Βαλκανίων της NCH Capital Ιnc., κ. Ανδρέας Σάντης δήλωσε σχετικά: “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε σήμερα με τα ΜΜΕ της Κέρκυρας το όραμά μας για την αξιοποίηση της περιοχής του Ερημίτη και να έχουμε μια παραγωγική συζήτηση μαζί τους. Αντιλαμβανόμαστε τις όποιες ανησυχίες και είμαστε εδώ να ανταποκριθούμε, με κοινό στόχο την ανάπτυξη του νησιού και να συμβάλλουμε στη δημιουργία των συνθηκών εκείνων, που θα επανατοποθετήσουν την Κέρκυρα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Η επιλογή συνεργατών, όπως το Γραφείο Μελετών Α.Ν. Τομπάζη, που διακρίνεται στη χώρα για τους πρωτοποριακούς και με έμφαση στο περιβάλλον αρχιτεκτονικούς σχεδιασμούς, έγκριτοι περιβαλλοντολόγοι και τεχνικοί σύμβουλοι διεθνούς φήμης, αποτελεί εχέγγυο για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024