Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπ. Κατσιφάρας: Η Αρχαία Ολυμπία είναι το 'brand name' της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Περιφέρεια

Απ. Κατσιφάρας: Η Αρχαία Ολυμπία είναι το 'brand name' της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Συνάντηση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απ. Κατσιφάρα με τον Βρετανό πρέσβη John Kittmer.

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η καινοτομία, ο τουρισμός, η επιχειρηματικότητα, ο ενίσχυση και ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα και οι υδρογονάνθρακες, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα το μεσημέρι στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας με τον πρέσβη της Βρετανίας John Kittmer.

“Προσεγγίσαμε θέματα ιδιαίτερης σημασίας όπως η έρευνα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η στήριξη της εξαγωγής των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα. Παράλληλα, οι εξελίξεις με τους υδρογονάνθρακες είναι σε καλό στάδιο και εμείς ως Περιφέρεια έχουμε ζωτικό ενδιαφέρον από την πορεία αυτής της νέας οικονομίας που δείχνει να αναπτύσσεται μέσω αυτών, καθώς το περιβάλλον και η επιχειρηματικότητα είναι προτεραιότητα για εμάς” υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας προσθέτοντας πως “στο πλαίσιο της αμοιβαίας κατανόησης, σε πιο συγκεκριμένα θέματα και με καλή προετοιμασία θα συνεχιστεί η συνεργασία μας και το επόμενο χρονικό διάστημα”.

Παράλληλα ο κ. Κατσιφάρας μίλησε και για τα κρίσιμα ζητήματα του τουρισμού, καθώς και της κρουαζιέρας, αναφερόμενος χαρακτηριστικά στην Αρχαία Ολυμπία, το “brand name” της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ εστίασε και στα προϊόντα υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας που εξάγει η περιοχή.

Ο κ. Kittmer, σε άψογα ελληνικά αφού, όπως και ο ίδιος είπε στον Περιφερειάρχη είναι λάτρης και γνώστης της σύγχρονης, αλλά και της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού, ανέπτυξε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Βρετανίας για την Έρευνα και την Τεχνολογία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνδυασμό με την επιχειρηματικότητα, καθώς και τις προοπτικές από την εξόρυξη των υδρογονανθράκων σε Κατάκολο και Πατραϊκό Κόλπο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Καρπέτας, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας κ. Γιώργος Αγγελόπουλος και η εκτελεστική γραμματέας της Π.Δ.Ε. κα Διονυσία Μαράτου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024