Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑπεργία εργαζομένων σε ξενοδοχείο της Ρόδου για διεκδίκηση δεδουλευμένων
Ανακοίνωση της Γραμματείας Επισιτισμού – Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ

Απεργία εργαζομένων σε ξενοδοχείο της Ρόδου για διεκδίκηση δεδουλευμένων

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου προκήρυξε απεργία στο ξενοδοχείο Kresten Royal στη Ρόδο, για την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης και τη διεκδίκηση δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Η Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το εργασιακό καθεστώς στο ξενοδοχείο Kresten Royal της Ρόδου.

“Η εργοδοσία στο ξενοδοχείο Kresten Royal, ιδιοκτησίας Κρεσταινίτη, έχει επιβάλλει στους εργαζόμενους καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα. Από την αρχή της τουριστικής περιόδου μείωσε μονομερώς τους μισθούς τους ως και 40%, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των εργαζομένων, στην αρχή της σεζόν, εξαναγκάστηκαν για μεγάλο διάστημα να δουλέψουν ανασφάλιστοι”, τονίζει.

“Οι καμαριέρες του ξενοδοχείου αρνήθηκαν από το πρωί να μπουν για δουλειά και ζητούν να εφαρμοστεί η συλλογική σύμβαση και να πληρωθούν αναδρομικά τα δεδουλευμένα που αυθαίρετα δεν τους καταβάλλονται εδώ και σχεδόν 5 μήνες. Μέσω του διευθυντή και του νομικού της συμβούλου, η εργοδοσία επιχείρησε αξιοποιώντας και το καρότο και το μαστίγιο να ξεμπερδέψει με την κινητοποίηση.

Μάλιστα ο διευθυντής έφτασε στο σημείο να παζαρεύει το μισθό με το επιχείρημα ότι η επιχείρηση πρέπει να είναι ανταγωνιστική και δεν μπορεί να πληρώσει τους μισθούς που προβλέπει η σύμβαση!

Συνολικά η προσπάθεια αυτή όμως ναυάγησε μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων.

Μετά από παρέμβαση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που βρέθηκαν στο χώρο από τα χαράματα, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων προκήρυξε απεργία στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Καθώς η εργοδοσία δεν έχει δεσμευτεί για οτιδήποτε οι καμαριέρες αποφάσισαν να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους, καλώντας και τα υπόλοιπα τμήματα του ξενοδοχείου να μπουν στον αγώνα.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του νησιού πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των εργαζομένων στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, να οργανώσουν την πάλη τους για τα μεγάλα προβλήματά τους. Ο αγώνας τους να πολιτικοποιηθεί και να επεκταθεί και στα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν την εργατική τάξη”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024