Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑπεβίωσε ο Κύπριος επιχειρηματίας Μιχαλάκης Λεπτός
Κύπρος

Απεβίωσε ο Κύπριος επιχειρηματίας Μιχαλάκης Λεπτός

Έργα του που ξεχωρίζουν είναι το Leptos Kamares Village, το μεγαλύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Κύπρο Coral Beach Hotel and Resort και τα Limassol Del Mar και Limassol Blu Marine.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επιχειρηματίας και ιδρυτής του Ομίλου Λεπτός, απεβίωσε την Κυριακή σε ηλικία 83 ετών, ενώ η κηδεία του θα γίνει από τον Ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασσας, στην Πάφο, την Τρίτη, 5 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 μεσημέρι.

Ο Μιχαλάκης Λεπτός διακρίθηκε για δεκαετίες στην Κύπρο για την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, “ο εκλιπών συνέδεσε το όνομα του με την οικοδομική βιομηχανία και τουριστική ανάπτυξη στην Κύπρο και Ελλάδα και τους τομείς  της Υγείας και Εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Ο Μιχαλάκης Λεπτός γεννήθηκε και δραστηριοποιήθηκε στην Κερύνεια ως αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, που αξιοποίησε την επιστημονική του κατάρτιση και τα εφόδια που απέκτησε  στους τομείς Πολιτικής Μηχανικής και της Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στην γενέτειρα του Κερύνεια ανέπτυξε έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα στον τομέα ανάπτυξης γης με πρωτοποριακά για την εποχή εκείνη έργα.

Μετά την τουρκική εισβολή του 1974 άφησε στις κατεχόμενες περιοχές μεγάλες αναπτύξεις και δραστηριοποιήθηκε στην Jeddah της Σαουδικής Αραβίας, με έργα όπως το Saudia City, μια σύγχρονη κοσμόπολη με 4000 κατοικίες, παλάτια και άλλα.

Από το 1978 επέλεξε την Πάφο,  που  όπως ο ίδιος  έλεγε του θύμιζε την πολυαγαπημένη του Κερύνεια, ως νέο κέντρο της δραστηριότητας του και η συμβολή του στην τουριστική και οικοδομική βιομηχανία υπήρξε μεγάλη. Ο Μιχαλάκης Λεπτός πρωτοπόρησε με την δημιουργία της παραθεριστικής κατοικίας στην Κύπρο και Ελλάδα.

Η φιλοσοφία του Μιχαλάκη Λεπτού συνοψίζεται στη δημιουργία έργων με ξεχωριστή ταυτότητα, υψηλή αισθητική, ποιότητα και με ευαισθησία στο περιβάλλον.

Έργα  του που ξεχωρίζουν είναι το Leptos Kamares Village, το μεγαλύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Κύπρο Coral Beach Hotel and Resort και τα Limassol Del Mar και Limassol Blu Marine. Ιδιαίτερα περήφανος ήταν για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Νεάπολις, του πρώτου πανεπιστήμιου στην Πάφο που λειτουργεί εδώ και μια δεκαετία.

Μεγάλο του όνειρο ήταν η δημιουργία της σύγχρονης πολιτείας Neapolis Smart Eco City στην Πάφο και του πολυσχιδούς θερέτρου Costa Nopia στα Χανιά της Κρήτης.

Διαχρονική αρχή του Μιχαλάκη Λεπτού ήταν πως η επιχειρηματική δημιουργία είναι στενά συνδεδεμένη με την κοινωνική προσφορά. Έτσι ο όμιλος ‘Λεπτός’, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης, συμμετέχει ενεργά και πολύπλευρα και στηρίζει τον πολιτισμό και πτυχές της κοινωνίας που έχουν ανάγκη”.

Ο Μιχαλάκης Λεπτός διετέλεσε Επίτιμος Πρόξενος του Βασιλείου της Ιορδανίας στην Κύπρο και έχει τιμηθεί με το μετάλλιο της Ανεξαρτησίας του Βασιλείου της Ιορδανίας. Επίσης έχει τιμηθεί με το Αριστείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ακίνητης Ιδιοκτησίας (FIABCI), από το ΚΕΒΕ με το βραβείο Ηγέτη Επιχειρήσεων, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης, το ΕΒΕ Πάφου, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Διευθυντών Ξενοδοχείων, την OEB, τον Ροταριανό Όμιλο Κύπρου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Κύπρου, τη Γερουσία της Ιορδανίας, τον Δήμο Αμμάν Ιορδανίας και τον Δήμο Κερύνειας.

Ήταν  νυμφευμένος με την Κική, το γένος Διγενή από την Ελλάδα  και έχουν δύο γιούς τον Γιώργο και τον Παντελή, ανώτατα διευθυντικά στελέχη του Ομίλου”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023