Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπό το Νότιο Αιγαίο ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή των 6θέσιων και 9θέσιων ταξί στην Ελλάδα
Μεταφορές

Από το Νότιο Αιγαίο ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή των 6θέσιων και 9θέσιων ταξί στην Ελλάδα

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος υπέγραψε τη σχετική πρόσκληση, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί, κ. Θεοδόση Καστανίδη.

Η εισαγωγή των πολυθέσιων ταξί, ένα χρόνιο αίτημα του αίτημα του κλάδου, έγινε πραγματικότητα, καθώς ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την πρόσκληση μετατροπής των Ταξί με έδρα το Νότιο Αιγαίο σε 6θέσια και 9θέσια. Πρόκειται για την πιλοτική εφαρμογή εισαγωγής των πολυθέσιων ταξί που ξεκινά στην Ελλάδα από το Νότιο Αιγαίο, ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον υφυπουργό κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί, κ. Θεοδόση Καστανίδη και το μέλος κ. Αντώνη Κάλλα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε την πρόσκληση, με την οποία καλεί τους ιδιοκτήτες Ταξί με έδρα εντός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που ενδιαφέρονται για την αντικατάσταση ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων, με επιβατικά οχήματα 6 έως 9 θέσεων, να υποβάλουν αίτηση.

“Χαίρομαι που ξεκινάμε από το Νότιο Αιγαίο, όπου οι ιδιαίτερες συνθήκες των νησιών και ο Τουρισμός απαιτούν εγρήγορση και αντανακλαστικά” δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος συμπληρώνοντας: “Βήμα-βήμα, όλες οι παράμετροι λειτουργίας των πολυθέσιων ταξί συμφωνήθηκαν με τους εκπροσώπους του κλάδου και τον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον οποίο ευχαριστώ για την κατανόηση, τα αντανακλαστικά του και την άριστη συνεργασία που έχουμε. Ένα πάγιο αίτημα του κλάδου των ιδιοκτητών Ταξί, που συναντάται και με τις ανάγκες του Τουρισμού των νησιών και της κοινωνίας, γίνεται πραγματικότητα με την υπογραφή της σχετικής πρόσκλησης που σήμερα υπέγραψα”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί δήλωσε μετά την συνάντησή του με τον περιφερειάρχη: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την ταχύτητα που έχει πάρει το θέμα και πλέον είμαστε στο τελικό στάδιο. Από αύριο και για έξι εβδομάδες, υποβάλλονται οι αιτήσεις στο γραφείο συγκοινωνιών και κατόπιν η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη. Αισιοδοξούμε ότι φέτος το καλοκαίρι θα έχουμε Ταξί στις πιάτσες. Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια και το Υπουργείο Μεταφορών για την άριστη συνεργασία, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητά τους”.

Από το Αγαθονήσι μέχρι τη Φολέγανδρο και από τη Χάλκη μέχρι την Ανάφη, οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία έξι εβδομάδων να καταθέσουν αίτηση στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου αντίστοιχα για τα νησιά-έδρες των Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024