Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑποκατάσταση των ζημιών στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας
Πολιτισμός

Αποκατάσταση των ζημιών στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας

Μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων, θα ελεγχθεί η κατάσταση των θεμελίων των βάθρων, και θα αξιολογηθούν τα αίτια της πτώσης.

Το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει ως προτεραιότητά του την αποκατάσταση των ζημιών στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας και γι’αυτό συντάσσει άμεσα σχετική μελέτη. Επιπλέον, ξεκινά η λήψη άμεσων μέτρων προστασίας του μνημείου και η περισυλλογή των δομικών στοιχείων που κατέπεσαν, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν μαζί με όσο νέο υλικό απαιτηθεί, για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού. Μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων, θα ελεγχθεί η κατάσταση των θεμελίων των βάθρων, και θα αξιολογηθούν τα αίτια της πτώσης.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών του Υπουργείου, συνολικά της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Πιο συγκεκριμένα, κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου έσπευσε στα όρια των νομών Άρτας και Ιωαννίνων, στον συνοικισμό Πλάκας  Ραφταναίων, όπου το ιστορικό γεφύρι συνδέει τις όχθες του Άραχθου ποταμού και διενήργησε αυτοψία και φωτογραφική τεκμηρίωση. Διαπιστώθηκε πτώση του ανατολικού ακρόβαθρου και της μεγάλης κεντρικής καμάρας και μερική μόνο καταστροφή του δυτικού ακρόβαθρου.

Ακόμη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη σχετικά με τις ζημιές από την βροχόπτωση και την κατάρρευση των γεφυριών της Πλάκας και του Κομποτίου. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε στον περιφερειάρχη ότι έχει δώσει εντολή διά του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου κ. Χρίστου Μανωλά για την πλήρη υποστήριξη με μηχανήματα μηχανικού του ΓΕΣ για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024