Τελευταία νέα
HomeΠροορισμοίΑποτυχημένη ληστεία αλα Casa de Papel – Δύο νεκροί στο αεροδρόμιο του Σαντιάγο
Προορισμοί

Αποτυχημένη ληστεία αλα Casa de Papel – Δύο νεκροί στο αεροδρόμιο του Σαντιάγο

Οι ληστές, δέκα συνολικά σύμφωνα με τις αρχές, έφτασαν στο αεροδρόμιο στις 7.30 το πρωί, επιβαίνοντας σε τρία οχήματα.

Ληστεία με δύο νεκρούς σημειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαντιάγο. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης ληστείας, έπεσε νεκρός ένας εργαζόμενος της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) και ένας από τους δράστες.

Οι ληστές, δέκα συνολικά σύμφωνα με τις αρχές, έφτασαν στο αεροδρόμιο στις 7.30 το πρωί, επιβαίνοντας σε τρία οχήματα. Άνοιξαν δια της βίας μια πύλη και έφτασαν στη ζώνη του αεροδρομίου όπου είχε σταθμεύσει ένα θωρακισμένο φορτηγάκι το οποίο επρόκειτο να παραλάβει 32,5 εκατομμύρια δολάρια, προερχόμενα από το Μαϊάμι.

Τα χρήματα μεταφέρονταν από ένα αεροσκάφος της εταιρείας Latam και επρόκειτο να τα παραλάβουν υπάλληλοι της τοπικής εταιρείας υπηρεσιών ασφαλείας Brinks, όταν ένοπλοι ληστές προσπάθησαν να τα αρπάξουν.

Οι φρουροί ασφαλείας τους αιφνιδίασαν και οι δράστες έφυγαν αφού πυρπόλησαν δύο από τα οχήματα με τα οποία είχαν φτάσει στην περιοχή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Μονσάλβε ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι οι δράστες μπήκαν στο αεροδρόμιο αφού προηγουμένως έδεσαν έναν φρουρό ασφαλείας. «Υπήρξε σφοδρή ανταλλαγή πυρών», είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι οι φρουροί «απέτρεψαν μια ληστεία από καλά οργανωμένους και βαριά οπλισμένους» κακοποιούς.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει και άλλες ληστείες μεγάλων χρηματικών ποσών από το αεροδρόμιο Αρτούρο Μερίνο Μπενίτες της χιλιανής πρωτεύουσας. Το 2017 μια ομάδα ενόπλων άρπαξε περισσότερα από 18 εκατομμύρια δολάρια ενώ τρία χρόνια αργότερα ληστές έκλεψαν 15 εκατομμύρια δολάρια από ένα θωρακισμένο φορτηγάκι.

24/07/2024
23/07/2024
22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024